1

Lääne Elu olümpiaennustuse võitis Väino Tõkke

Lääne Elu olümpiaennustusele saabus 99 talongi. Paljud lõid kaasa mitme talongiga, aga oli ka üksikuid ratsamehi. Kõige rohkem oli võimalik saavutada 20 punkti. Võitis Lääne Elu spordiennustustes aastaid edukalt kaasa löönud Herjavaküla meesVäino Tõkke 10 punktiga.

9 punkti: Tõnu Toms, Toomas Koppel, Olev Karro, Delvis Tõkke, Voldemar Tõuts, Jaanus Peenoja jaEdvi Peenoja.

8 punkti: Merike Kuuskmäe, Virge Tiik, Heidi Stüf, Raivo Lepmets ja Karl-Erik Sulend.

7 punkti: Helle Rennu, Kalju Viidas, HerkiSulend, Endla Sulend ja Pilvi Kadakas.

6 punkti: Reet Säinas, Valter Puda, Margus Murd, Endel Susi, Marju Roberg, Jaak Veskimägi, Ando Laanesoo, Mati Tammearu ja Kaido Põder.

Kolmele edukamale ennustajale paneb Lääne Elu toimetus välja peatselt trükist ilmuva olümpiaraamatu „Pyeongchang 2018“ (Ajakirjade Kirjastus, koostaja Gunnar Press). Raamat jõuab toimetusse aprilli lõpus või mai algul, võitjaile teatame isiklikult.

Lisaks Väino Tõkkele saavad 9 punkti kogunuistloosi tahtel raamatu Edvi Peenoja ja Toomas Koppel.

Kõigi osavõtjate vahel väljaloositud Lääne Elu kolme kuu tellimuse omanikuks sai Marju Roberg.

Ennustusi üle vaadates selgub, et eestlaste edusse eriti ei usutud. Kaheksa korda arvati, et 20 parema hulka ei pääse mitte ükski Eesti sportlane. Parima kohana pakuti kahel korral aga koguni pronksmedalit (Helle Rennu, Toomas Koppel). Kahel korral pakuti parimaks kohaks viiendat (Tõnu Toms, Jaak Veskimägi). Saskia Alusalu saavutatud neljas koht jäi aga kõigil pakkumata. Alusalu varajast spurti jäärajal pakuti enam kui pooltel talongidel.

Meie parimat laskesuusatajat otsiti üldiselt meeste seast, aga viis ennustajat vastasid õigesti, pakkudes Johanna Talihärmi, kessaavutas olümpiarajal 22. koha.

Kindlasti olid kõik spordisõbrad nii Soomes kui ka Eestis löödud Kontiolahti supersuusataja Kaisa Mäkäräineni järjekordsest olümpiafiaskost. 35aastane laskesuusataja on karjääri jooksul võitnud 22 MKetappi, 75 korda on seisnud poodiumil, kahel hooajal on võitnud kogu MKsarja, on tulnud ka maailmameistriks, kuid olümpiamedal on tal saamata ja ilmselt nii jääbki.Kolm ennustajat (Mati Tammearu, Jaak Veskimägi ja Delvis Tõkke) julgesid siiski pakkuda, et Mäkäräinen ei võida ka nüüd mitte ühtegi medalit.

Prantsuse laskesuusataja Martin Fourcade ja Norra uus imesuusataja Johannes HøsflotKlæbo võitsid kumbki kolm kuldmedalit. Individuaalselt võitis Fourcade kaks kulda, Klæbo aga ühe. Need olidki ennustuse õiged vastused, teatesuusatamise medalid arvesse ei läinud.

Lätlaste medalisaaki nähti üsna rikkalikuna, õiget vastust ehk ühte medalit pakuti siiski 15 korral.

Meeste hokiturniir valmistas mängude suurima üllatuse, kui seni aastate jooksul mitte millegagi silma paistnud Saksamaa meeskond jõudis finaali ja oli sealgi äärepealt valmis esikohta napsama. Võis arvata, et sakslaste edu ei oska küll ükski ennustaja ette näha, aga võta näpust! Harri Kaljusaar pakkus neile pronksmedalit. Ennustuspunkti ta küll kirja ei saanud, aga julge pakkumise punkti kindlasti. Muide, üks ennustaja oli kolmandaks pakkunud Korea meeskonda.

Lääne Elu toimetusesisese ennustuse võitis Alar Birk samuti kümne punktiga. Ennustuse väljamõtlejal ehk allakirjutanud õnnestus koguda üheksa punkti.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
tiit
tiit

Tubli,Väino! Hästi paned!

wpDiscuz