Lootus Vormsi jääteele püsib

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Vormsi jäätee pole veel valmis. Foto: Urmas Lauri

Vormsi jäätee ehitus käib ning soodsate olude puhul võib juhtuda, et Rohuküla ja Sviibi vaheline jäätee tehakse lahti nädala lõpus. „Kui hästi läheb, siis selle nädala lõpul, enne küll mitte,“ ütles maanteeameti Lääne regiooni hooldeosakonna Läänemaa peaspetsialist Tiit Ruut.

Ruudu sõnul on jäätee ehitajaks nagu ikka Lääne Teed. „Alustamiskorraldus on antud ja Lääne Teed juba tegeleb jäätee rajamisega,“ ütles Ruut.

Eile märkisid jäätee ehitajad trassi kadakatega. „Lõpuni ei ole veel tehtud, samuti on trassilt puudu liiklusmärgid,“ ütles jääteemeister Konstantin Dutov. Seni pole ei Rohukülas ega ka Sviiby sadamas paigas ka jääteevalve soojakuid.

„Praegu tuiskab, millal trassi lumest lahti lükkama saab hakata, seda küll ei oska öelda,“ ütles Dutov.

Kui eile pressis nii mõnigi vormsilane end väikse autoga üle jää, siis täna on oht, et keset merd jäädakse lumelõksu. „Täna on lootust vaid maasturiga üle saada,“ tõdes jääteemeister.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kah kohalik
6 aastat tagasi

Ma ei saa sellest venitamisest aru… Pinnatuisukest võib ju iga päev olla, eks siis tule tihedamini ja laiemalt teed lahti lükata, millal see õige aeg siis ikka tuleb.

juss
6 aastat tagasi

Raivo, sina vä?

Tont
6 aastat tagasi

Kui Õiglas asju ajaks,oleks tee juba maas. Oleks ju tark tegu külmadega lumi teelt ära lükata- külmetab kiiremini. Aga ega ametnikud jääteed ei vaja.

Kohalik
6 aastat tagasi

Sviby*