Galerii: Palivere ja Haapsalu suusarajad ootavaid suusatajaid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 21
Pikajala mäel lustitakse täiega. Foto: Urmas Lauri

Nii Haapsalus, Paralepa metsas kui ka Paliveres on suusarajad sisse sõidetud ja ootavad suusatajaid.

Haapsalu spordibaaside müügijuhi Karel Mölli sõnul on nii Haapsalu staadionil kui ka Paralepa terviseradadel sisse aetud nii klassika- kui ka vabastiili rada.

Staadionil saab sõita 700-800 meetri pikkusel ringil. Paralepas on 2,5 ja 4,6 kilomeetri pikkune suusarada, millest lühem on ka valgustatud. Haapsalu spordibaaside haldusjuhi Alar Källe ütles, et radasid uuendati laupäeval pärast hommikust lumesadu.

Källe sõnul on staadioni suusarada Paralepa omast isegi parem, sest staadionil on rohkem lund kui metsas. Paralepas kipuvad rada rikkuma ka jalutajad. „Linna lähedal pole võimalik jalutajaid rajalt eemal hoida,” sõnas Källe. Ta lisas, et neil, kes paremaid tingimusi soovivad, on võimalik Paliverre suusatama sõita.

Laupäeval ootab Haapsalu spordibaasid aga kõiki huvilisi Paralepa suusarajale suusapäevale, kus saab end nii aja peale sõites proovile panna kui ka lihtsalt rada läbi sõites auhindu võita.

Suusapäeva start ja finiš on Fra Mare spaa kõrval parklas ning rajale saab minna kl 12-15. Kiireimale raja läbijale on auhind ning kõigi 2,5kilomeetrise suusaraja läbinute vahel loositakse välja auhinnad.

Palivere suusaradasid hindas rajameister Juhan Lukk esmaspäeva pärastlõunal hinde viis vääriliseks. „Viis pluss ei ole, sest värsket lund on peal,” ütles Lukk. Ta lisas, et suusaradadel jalutajatega Paliveres suurt muret pole: „Golfimängijad praegu ei mäng ja suusatajatega oleme kokku leppinud, et kui keegi näeb radadel kõndimas, siis noomib.”

Luki sõnul oli nädalavahetuse vabadel päevadel küll Paliveres suusatajaid, kuid siiski oodatust vähem. „Külm ilm ehmatas ära,” arvas Lukk. Ta lisas, et täna oli Paliveres nii kelgutajaid kui ka viis-kuus suusatajat.

Uisutajate paradiis on aga Väikesel viigil. Karel Mölli sõnul hakati küll ka staadionil uisuväljakut rajama, kuid sulailm rikkus plaani ära. Möll lisas, et väljaku taastamine on kõneks olnud, kuid samas on Väikesel viigil uisutamiseks väga head tingimused.

Uisulaenutust pakub Haapsalu Spordibaasid Haapsalu põhikooli tiivas asuvas Kuuse tänava õpilaskodus.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments