Video: EV100 Haapsalu Lossiplatsil

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

EV100 Haapsalu lossiplatsil. Foto: Urmas Lauri

Täna veidi enne keskpäeva hakkas rahvas Haapsalu Lossiplatsile kogunema. Mängis politsei- ja piirivalveorkester ja heisati lipud. Keskpäeval pidas peaminister Jüri Ratas kõne ja ajalugu meenutas kaitseliidu Lääne maleva teavitusjuht Heiki Magnus.

Helisesid kirikukellad ja lauldi hümni.

Ratas tuletas linnaelanikele meelde, et sajandi eest oli õhus palju ebakindlust ja vaevalt julgesid meie esivanemad tol ajal unistada, et meil on õnn ja rõõm 2018. aastal seista Haapsalus, Tallinnas, Mustlas, Viljandis, Narvas või kus tahes vaba Eesti punktis ja nautida seda sama tegelikkust, millele noil päevil alus pandi. „Täna, siin ja praegu, saame olla õnnelikud, sest Eesti Vabariik on oma suure sünnipäeva eel enesekindel ja hoitud,“ ütles Ratas.

Peaministri sõnul on Eesti riigi ja rahva ajalugu olnud keeruline, aga seda enam on põhjust rõõmustada, et sada aastat hiljem seisame lootusrikka tuleviku lävel ning võime vabalt ja iseseisvalt oma saatust määrata ja juhtida.

Lõpetuseks kõnelesid Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid ja praost Leevi Reinaru.

Linnarahvas sai süüa kringlit ja juua teed.

Video: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
6 aastat tagasi

„Täna, siin ja praegu, saame olla õnnelikud” kuid kui niisugune kisklemine,poriloopimine,varastamine,valetamine edasi kestab siis järgmist st.200 ndat juubelit meie rahvas küll näe.