Mirje Sims ja Anneli Aken saavad presidendi aumärgi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Mirje Sims. Foto: Eduard Laur
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Mirje Sims. Foto: Eduard Laur

President Kersti Kaljulaid jagab tänavu välja 166 teenetemärki. HaapsallasedMirjeSims ja Anneli Aken ning Lihula ettevõtja Janek Vipre saavad Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Teenetemärkide saajad avalikustati eile hommikul. Haapsalu pitsikeskuse perenaist Simsi tabas õnnitluste tulv juba kell 10. Esimene oli tema noor sugulane, kelle käest saigi Sims kõrgest autasust teada.

Sims saab teenetemärgi rahvakunsti edendamise eest: ta on Haapsalu pitsikeskuse asutaja ja juht ning Haapsalu salli kudumise traditsiooni hoidja. Presidendi vastuvõtule läheb Sims, õlgadel Haapsalu rätt, valge ja oma kootud.

Eile Lääne Elule intervjuud andes oli Sims teel pitsikeskusesse nagu hommikuti ikka. Ülespanemist ootas rahvariiete näitus. Paari päeva eest, laupäeval, oli seal avatud saja pitsi näitus ja peetud keskuse neljandat sünnipäeva.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments