Kalkulaator: töötav pensionär peab olema ministritest 2,3 korda solidaarsem

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Pensionikalkulaator. Ekraanitõmmis Ärilehe veebist.

Kui keskmist, 409 euro suurust vanaduspensioni saav pensionär käib tööl, siis võidab ta reformist, kui tema palk ei ole palju suurem kui 900 eurot. Kui palk on kõrgem, jääb ka sisstulek eelmise aasta omast väiksemaks ning maksimaalselt võib töötav pensionär kaotada 83,2 eurot kuus. Seda on üle kahe korra rohkem, kui kaotab 2100 euro suurust palka teeniv töötaja, kirjutab Ärileht.

Palgatöötaja kaotab maksureformiga maksimaalselt 36 eurot kuus, kuid sama suure sissetulekuga töötav pensionär 2,3 korda rohkem.

Kuus 2100 eurot teeniv palgatöötaja sellest aastast enam tulumaksuvabastust ei saa ja kaotab eelmise aastaga võrreldes sissetulekust 36 eurot kuus. Tööl käiv pensionär kaotab sama sissetuleku juures 83 eurot kuus.

Vaata Ärilehe kalkulaatorist, kuidas maksureform töötava pensionäri sissetulekut mõjutab.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hammasrattad
6 aastat tagasi

Jah, vana korra kohaselt – olen töövõimetus pensionär. Töötan ka, vastavalt võimekusele. Nüüd võtab riik pensionilt tulumaksu esimeselt eurolt maha. Need, kes said Töövõimereformi järgselt %, nemad saavad töövõimetoetust. Aga sisu (mõte) on sama. Neil tulumaksu ei võeta, kuna liigiks on “toetus”. No on see siis ikka õiglane Eesti Vabariiki seaduseloojate silmis?

Imelik
6 aastat tagasi

Idioodist äripäeva ajakirjanik ei tee kahjuks vahet palgal ja pensionil.

müüdimurdja
6 aastat tagasi

kohe näha kui kasvatakse üles tänaval, ilma vanaema ja vanaisata.