Jõulujazz toob Haapsallu kitarrivirtuoosi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Neljapäeval toob Jõulujazz Haapsallu Grammyga hinnatud kitarristi, helilooja ja laulja Hernan Romero, kes on koostööd teinud Al DiMeola, John McLaughlini, Paco De Lucia, Alicia Keys’i ja paljude teiste tippudega.

Argentiina juurtega Ameerikas resideeruva kitarristi, helilooja ja laulja Hernan Romero muusika ühendab stiile flamenkost jazzini ja klassikast Vahemere maade muusikani. 2008. aastal pälvis kitarrist Grammy auhinna kategoorias parim Latin pop album plaadiga „Tres Caras de Una Moneda“ ja samas kategoorias nomineeriti ta Grammyle 2013. aastal.

Rännuteed Argentiina pampadest Andaluusia randade ja Ameerika suurlinnade meluni – kõik see on mõjutanud kitarristi muusikalis maailma. Ta on põhjalikult tutvunud oma lemmikute, argentiina heliloojate Astor Pizzolla ja Alberto Ginastera kütkestava muusikaga,
samuti hispaania kitarrilegendi Andrés Segovia loominguga. Romero on pikalt töötanud koos Al DiMeolaga, kellega ta on musitseerinud 15 albumil. Veel on kitarrist musitseerinud ja salvestanud koos John McLaughlini, Paco De Lucia, Alicia Keys’i ja paljude teiste tippudega.

Hernan Romero alustas kitarrimänguga nelja aastaselt pereansamblis. Ta ema oli rahvusvaheliselt tuntud lauljatar Estera Raval. Kui pere suundus Andaluusiasse Cadizi, tutvus ta põhjalikult flamenko traditsioonidega, õppides seda kunsti legendaarse Andres Segovia’s jüngri Roberto Lara juures. Flamenko ongi Romero stiili vundament, samuti Ladina-Ameerika muusika, milles teda veetles rütmiküllus ja romantika.

Oma USA ansambliga lõpetas Hernan Romero just turnee Lõuna-Ameerikas, esineti Brasiilias, Argentiinas, Uruguais ja Peruus.

Haapsalus annab ta kontserti koos Kestutis Vaiginisega (saksofonid) ja Carmen Esteveziga (cajon, laul).
Oma Euroopa trioga on ta kontserte andnud viis aastat, kuid saksofonist Kestutis Vaiginisega sai ta tuttavaks juba 2001. aastal festivalil Kaunas Jazz.
Leedu armastatud saksofonist ja helilooja Kestutis Vaiginis on sündinud Vilniuses, õppinud Hollandis ja USA-s. Ta on saanud häid kogemusi mängides koos tippmuusikutega nagu Barbara Dennerlein, Daniel Messina, Ed Howard jt.
Laulja ja löökpillimängija Carmen Esteves on sündinud Hispaanias ja on koostööd teinud Hernan Romero ansambliga viimased viis aastat.

Jõulujazz 2017
Haapsalu kultuurikeskuses
neljapäeval, 14.12.2017
kell 19
Piletid müügi Piletilevis ja Haapsalu kultuurikeskuse kassas
Vaata infot siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments