Tuhatkond aktsiisitõusu vastast sõidab autode kolonnis Lätti

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Ürituse Facebooki-lehe kaanefoto.

Päeval, mil Eesti vabariik saab 100 aasta vanuseks, moodustavad sajad valitsuse aktsiisipoliitikas pettunud inimesed autotodest kolonni ja sõidavad üheskoos Lätti, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Facebookis 24. veebruariks organiseeritud üritusele “Kõik koos Lätti!” on praeguseks oma kindlast osalemissoovist teada andnud üle 1400 inimese. Täiendavad 6500 on märkinud end ühisaktsioonist huvitatuks.

Idee autor ja eestvedaja Taavi Leppik ütles ERR-ile, et algne plaan oli kokku saada sadakond inimest. Ta loodab, et vähemalt 500 ehk kolmandik neist, kes on end osalejaks märkinud, seda ka reaalselt teevad. Isegi Helsingist peaks temale teadaolevalt tulema paarkümmend autot.

Loe pikemalt ERR-i uudisteportaalist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kont
6 aastat tagasi

Pole mingi saladus, et ka läänlased käivad Lätist alkoholi ostmas, sest meil hinnad juba üle mõistuse kallid. Euroopas polegi vist ühtegi riiki, kus palk ja alkohoolsete jookide hind on sama või kallim, kui meil. Eesti on kindlalt kõige kallim ja aktsiisitõus jätkub täie hooga.

no jah
6 aastat tagasi

see et toit meil kohati kallim kui soomes,ei huvita kedagi…..viin ei ole kohustuslik ja kindlasti mitte esmavajalik elus püsimiseks.Meelt võiks ikka palju tähtsamate asjade pärast avaldada mitte viinapudeli pärast.

2. kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  no jah

Küll on tore ilmas elada, kui tead, et meil on maailma parim aktsiisipoliitika ning Lätist ainult viina toomas käiakse.

no anna abi
6 aastat tagasi

Kas need kes seda üritust kiruvad on kõik ise rasvase riigipiruka juures palgal.
On ka endal plaan sellest osa võtta aga mitte alkoholi pärast, seda jõuan ka siit osta kui peaks vaja olema.
Ürituste korraldaja algne idee pole ju ainult alkoturism vaid näidata et elu pole ainult exeli tabel ja kellegi teise arvelt võlgu võtta ja naabreid nuumata.

Imelik
6 aastat tagasi

Eks vähearukatel peab ka olema võimalus “eneseteostuseks”. Eks mõni taob siis protestiks valitsuse vastu ja sajanda aastapäeva puhul, Läti viina uimas, oma “eide” ka “õitsele”. Pidupäev missugune?

piirikaubandus lükati käima
6 aastat tagasi
Reply to  Imelik

Millist arukust siis rahast loobumine ka esindab? Valitsusel nimelt? Selline rahumeelne protest on igati toetatav lausrumaluse vastu. Kiidan! Asi pole ju mitte ainult alkoholiaktsiisis, vaid sellega seonduvalt paljudes teistes ostudes samuti. Aga eks toetage siis Lätit kui meie valitsus muud moodi ei oska.

kodanik 3
6 aastat tagasi

No aga kas joomine on vastavalt põhiseadusele Eestis kohustuslik????

riik kohustab
6 aastat tagasi
Reply to  kodanik 3

Justnimelt, ei olegi kohustuslik! Aga vaata, millise olukorra riik tekitab, ise saadab alkot ostma ja siis ostetakse juba kõike. Ei mina ega minu tuttavad käi sealt spetsiaalselt toomas. Küll aga läbisõidul ostavad ja KINDLALT suuremas koguses kui muidu kodus ostaks.

kkk
6 aastat tagasi
Reply to  riik kohustab

Riik saadab alkoht ostma,sunnib jooma?

kjust
6 aastat tagasi
Reply to  kkk

jaa. Siit ei ostaks nii palju, kui Lätti minek, ostetakse rohkem.

Imelik
6 aastat tagasi
Reply to  riik kohustab

Ostad suurtes kogustes sellepärast et on “odav” aga tegelikult ei vaja? Vajad ikka küll (mõistust nimelt).

ahti
6 aastat tagasi

poliitikud õppigu majandus selgeks, vaadaku oma majandusministrid kriitilise pilguga üle, jätku skeemitamine ehk siis saab ka miskit asja ja pole vajadust pidevalt makse tõsta, et oma oskamatuse auke lappida, aga eks see suuresti üle maailmne probleem ole, et poliitikud ainult võlgu oskavad võtta ja makse tõsta. Tark majandusmees, aga ei viitsi poliitikuna oma kallist elu raisata

Vanamees
6 aastat tagasi

Suur rahvas suureline, väike rahvas väiklane. Kas saab riigi sajandat aastapäeva võrrelda tühise viinapuudusega?!