HKHK andis kehva eesti keelega õpilastele tugiõpilased

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

HKHK õpilased on juba käinud Roosta seiklusrajal. Foto erakogu

Sel õppeaastal annab Haapsalu kutsehariduskeskus nii täiendavat eesti keele kui ka erialase võõrkeele õpet.

Täiendav eesti keele õpe on suunatud õpilastele, kelle emakeel ei ole eesti keel ja kelle eesti keele oskus ei ole piisav erialaõpingutes toimetulemiseks. Kogu õppeaasta vältel osalevad nad eesti keele lisatundides, samuti saavad nad igaüks vastavalt oma vajadustele eratunde kas erialaste õppematerjalidega, praktikaaruannet koostades vms.

Õpilastel on keele harjutamiseks tugiõpilased, kellega on käidud koos Roosta seikluspargis, Tallinna Energia avastuskeskuses, bowlinguturniiril ja lõunasöökidel.

Kaks korda õppeaastas vestlevad õpilased koolid õppenõustajaga ning analüüsivad oma täiendava eesti keele õppe oskust ning selgitavad välja edasise vajaduse.

Täiendav erialane võõrkeeleõpe peab toetama teeninduserialade õpilastel omandada võõrkeelset suhtlusoskust tegelikult ette tulla võivates erialastes situatsioonides ja keelekeskkonnas. Seda rakendab kool bürootöö, majutusteeninduse ja loodusturismi korralduse eriala õpilastele teenindusalase võõrkeeleoskuse arendamiseks elulähedastes olukordades.

Vene keele oskuste tugevdamiseks toimuvad õppekäigud nii Ida-Viru kutsehariduskeskusesse, kus õpitakse ja Ida-Virumaa spaahotelli, kus ollakse töövarjuks.

Inglise keele arendamiseks on neljapäevane inglise keele laager koos kontserdikülastusega, ühised ettevõtmised Euroopa kooliga ning Ühendkuningriigi saatkonna külastus. Erialase soome keele arendamiseks külastavad loodusturismi korralduse eriala õppijad Soome turismimessi Matka 2018 ja uurivad soomekeelses keskkonnas loodusmuuseumi saladusi.

Täiendava keeleõppe projektiga valmib ka kaks e-õppe kursust.

Täiendava keeleõppe tegevusi kajastavad õpilased blogis ning kevadiseks lõpuseminariks valmistavad õpilased ettekanded õppekäikudel kogetust. Lõpuseminarist valmib ka video.

Projekti ettevõtmisi tutvustab ka Haapsalu kutsehariduskeskuse blogi.

Keeleõppe projekti rahastab SA Innove Euroopa Liidu sotsiaalfondist.

Marit Sillat, Haapsalu kutsehariduskeskuse huvi- ja infojuht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments