“Inglipuu” kingikampaaniaga täidetakse 25 Läänemaa lapse jõuluunistused

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Inglipuu kampaania patroon on Gerli Padar. Foto: Maxima
Üle-eestiline kingikampaania “Inglipuu” kutsub vähekindlustatud perede laste jõuluunistusi täitma. 31 omavalitsuse sotsiaaltöötajate ühisprojektiga täidetakse kokku 1300 kingisoovid, millest 25 unistust on Läänemaalt. Kingitusi kogutakse 11. detsembrini.

Heategevusliku kingikampaania elluviija kaubanduskett Maxima kogus koostöös 31 linna ja valla sotsiaaltöötajatega üle Eesti kokku nende laste jõulusoovid, kelle peredel puuduvad tänavu võimalused lapsele soovitud kingituste tegemiseks. Inglipuu, millel ripuvad laste jõuluunistused asub Haapsalus Maxima kaupluses aadressil Posti 30.

Euroopa vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse vastu võitlemise Eesti võrgustiku juht Kärt Mere sõnul elab sisuliselt iga viies laps Eestis vaesuses. “Eriti suures riskis on paljulapselised pered ning ka need pered, kes jäävad toimetulekutoetuse saajate ringist vaid paari euroga välja – pealtnäha kõik korras, aga tegelikult on pere puuduses, kuid toetuse saajaks ka ei kvalifitseeru,” nentis Mere. “Just sellistes olukordades ongi kaasinimestest hoolivad kampaaniad nagu Inglipuu tänuväärt abimeheks, mis võimaldab igaühel lihtsalt panustada ka nende laste pühadesse, kel muidu kingid jääksid saamata.”

“Mõned jõulusoovid on hästi praktilised, näiteks soovivad lapsed joonistamiskomplekti või riideid, teised unistused on aga lennukamad nagu näiteks unistatakse puldiga helikopterist,” ütles kampaania patroon Gerli Padar. “Igal juhul on kõigil võimalus leida omale personaalne soov, mida täita ja teha just selle valitud lapse jõulud õnnelikumaks.”

Kingikampaanias osalemiseks tuleb valida Maxima kaupluses Inglipuult lapse jõuluunistus. Ostetud kingituse saab pakkimata kujul jätta kas Maxima infoletti või kassasse.

Osalemise täpsemad juhised leiab Maxima veebilehelt.

Gerli Padar on kampaaniasse kaasanud ka oma pereliikmed. Foto: Maxima

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments