HaRi valimiskampaania läks maksma üle 14 000 euro

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Valimisliit HaRi valimiste õhtul. Foto: Lemmi Kann

Haapsalus ja Ridalas kohalikud valimiste võitnud valimisliit HaRi kulutas oma valimiskampaaniale 14 471 eurot.

Reklaammaterjalidele ja reklaamikanalitele tehti kulutusi summas 8802 eurot, avalike ürituste kulu oli 1297 eurot ja muud valimiskampaaniaga seotud kulud 4372 eurot, selgub erakondade rahastamise järelevalve komisjonile esitatud andmetest.

Valimiskampaaniaks tegi annetusi 35 inimest.
Kolm kõige suuremat annetust tuli Urmas Sukleselt (4157 eurot), Sulev Saareväljalt (2023 eurot) ja Siim Saareväljalt (1424 eurot).

HaRi valimiskampaania kuludega saab tutvuda siin.

Neljapäev, 16. november oli tähtaeg, mil erakonnad, valimisliidud ja üksikkandidaadid peavad erakondade rahastamise järelevalve komisjonile (ERJK) valimiskampaania aruande.

Alates 1. jaanuarist 2014 kajastavad erakonnad valimiskampaania aruannetes vaid erakonna nimekirjas kandideerinud ise kulutusi teinud isikute kulud ja kulude tasumise allikad, erakonna kulud kajastatakse vaid kvartali tulude, laekumiste ja kulude aruannetes.

Valimisliidud ja üksikkandidaadid kajastavad oma valimiskampaania aruannetes nii kampaaniaga seotud kulud kui ka kulude tasumiseks kasutatud rahalised vahendid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kvb
6 aastat tagasi

Cramo arve on kuludes täitsa olemas aga 5 (viie) euro eest ei saa sealt kruvikeerajat ka päevaks rentida. Selles suhtes on sul Jäme õigus, et midagi ei klapi. Ju siis oli tegu varjatud toetusega kellegi/millegi poolt.Küll lugupeetud diputaadid teavad ise kellelt nad saanud miskit on…

Jäme
6 aastat tagasi

Ok. Ilus nimekiri aga….Ei näe ninekirjas cramo eesti as-i kelle aedasid Lõps mööda ilma laiali vedas ja kuhu peale reklaame paigaldati. Kes need arved tasus? Linnahooldus?