Peeter Vikman kutsuti Haapsalu Linnahoolduse nõukogust tagasi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Peeter Vikman. Foto: Arvo Tarmula

Keskerakondlasest aselinna Peeter Vikmani vahetab linnaettevõtte nõukogus välja Siim Saareväli valimisliidust HaRi.

„Seoses Haapsalu linna juhtimises toimuvate struktuursete muutustega kutsus Haapsalu linnavalitsus Peeter Vikmani Linnahoolduse OÜ nõukogust tagasi. Põhjus on see, et linnahooldus on aselinnapea Vikmani enda vastutusalas ja ta ei saa olla samal iseendale kontrollorganiks. Juhtimisklassikas ei ole see hea toon, et kontrollid firmat, mida ise juhid,“ selgitas Sukles.

Sukles tunnistas, et eelmise linnavalitsuse ja linnavolikogu koosseisu aegu paika pandud olukorda võib teatavate mööndustega nimetada ka huvide konfliktiks. „Aga selline oli eelmise koalitsiooni otsus. Nüüd on uus koalitsioon,“ andis ta mõista, et linnavõimu juures olev apoliitiline valimisliit HaRi soovib linnajuhtimisse muudatusi tuua.

Sukles lisas, et vangerdus Haapsalu Linnahoolduse OÜ nõukogus oli üks koalitsiooniläbirääkimiste käigus kokku lepitud punktidest ega oma mingit puutumust Haapsalu turu ümber tekkinud skandaaliga.

Peeter Vikmani asemel asub Haapsalu Linnahoolduse OÜ nõukogusse Siim Saareväli (HaRi), kes on sellel positsioonil olnud ka varem.
Lisaks talle kuuluvad nõukogusse Riho Lepp (HaRi) ja Jaanus Karilaid (Keskerakond).
Nõukogu esimehe isik selgub uue koosseisuga Linnahoolduse juhtorgani esimesel koosolekul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
linnlane
6 aastat tagasi

no jah 4linnapead 5seda
10toda , õigel ajal õiges kohas ja siis laguneb köik

jama
6 aastat tagasi

Mida sa Sukles seletad. Sa ise oled üks suur huvide konflikt ja kogu su HaRi

Jäme
6 aastat tagasi

Läheb suurematsorti kantimiseks…Peaasi on toljas püsida.

kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  Jäme

Nüüd on lihtsam selle firma juhile kinga anda.

kodanik
6 aastat tagasi

Ega Sukles ju eelmist linnapead ega volikogu esimeest ei tunne. Ega ju! Erinevalt Saarevälist omab Vikman mingit selgroogu ja viisakust ning on oht, et ei vaata kõiki sulitempe vaikselt pealt.

Maie
6 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Kuhu seda kloun Karilaidu veel topitakse-tähendab Sukles teda topib ???

küsimus
6 aastat tagasi
Reply to  Maie

Kuidagi on ikka selline vale arusaam jäänud,et Haapsalu linnas majandab Karilaid. Haapsalus käseb ,poob ja laseb ainult Sukles. Ja see,et te sellise inimese olete linna etteotsa valinud,selles saate küll vaid endeid süüdistada.