Korteripõuas omavalitsustele tuli riiklik üürimajade programm kõige halvemal ajal

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Lihula valla majandusjuhi Rein Kruusmaa sõnul on vallal praegu muid suuremaid muresid kui üürimajade ehitamine. Foto: Arvo Tarmula

Ettevõtlusminister Urve Palo algatusel hakkab riik andma kohalikele omavalitsustele toetust üürimajade ehitamiseks. Meede on juba avanenud, aga omavalitsused ei tõtta veel abi küsima, kirjutab Maaleht.

Omavalitsusjuhid rääkisid Maalehele, et esiteks on meetme ajastus haldusreformi ja valdade ühinemise tõttu erakordselt halb ja teiseks ei jätku omavalitsustel hädavajalike investeeringute kõrvalt munitsipaalmajade jaoks lihtsalt raha.

Et üüriturg on maapiirkonnas olematu ja elamuehitust ei saa panna üksnes ettevõtjate õlule, leiab ka Lihula valla majandusjuht Rein Kruusmaa. Kuna aga Lihula vald koos kolme omavalitsusega – Hanila, Koonga ja Varblaga – ühines Lääneranna vallaks, leiab ka Kruusmaa, et uuel tekkival vallal on praegu muidki muresid peale üürimajade ehitamise.

“Esimesse vooru me kindlasti taotlust esitamas pole, sest see vajaks päris põhjalikku eeltööd,” ütleb Kruusmaa.

Samas teeb omavalitsusjuhtidele muret, et suurte linnade rahakott on maaomavalitsuste omast suurem, ning kui järgmisel aastal saavad ka Tallinn ja Tartu samast meetmest raha taotleda, kasutavadki üürimajade ehitamiseks mõeldud riigitoe ära jällegi Tallinn ja Tartu.

Loe pikemalt Maalehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lihulalane
6 aastat tagasi

See mees teeb oma tööd Lihulas hästi.

Ristilt
6 aastat tagasi

Leiti ikka ka kelle käest küsida, see mees ju korra sai karistada taotlusega susserdamise eest. Huvitav, et ikka töötab samade teemadega.