Haapsalu kaasav eelarve on hääletuseks avatud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Probleemid Haapsalu linna kaasava eelarve hääletuskeskkonnaga on lahenenud ja selle nädala lõpuni saab anda hääle oma lemmikettepanekule.

Hääletada saab selle nädala lõpuni ehk hääletus suletakse pühapäeval, 12. novembril kell 23:59.

Haapsalus tehti tänavu 28 ettepanekut, kuidas kasutada kaasava eelarve jaoks ette nähtud 20 000 eurot. Lõpphääletusele läks 25 etepanekut.

Kaasava eelarve hääletus pidi esialgu lõppema 30. oktoobril, kuid siis selgus, et viimastel päevadel olid hääletamisel tekkinud tõrked. Tõrkeid põhjustas see, et siseministeerium muutis seoses ühendomavalitsuste tekkega rahvastikuregistri andmeid ja ühe tühiku asemel tekitas aadressiandmetesse kaks tühikut. Eelmisest nädalavahetusest ei saa kaasava eelarve programm VOLIS enam aru, kes on linna sisse kirjutatud ja kes mitte.

„Kui Haapsalu inimene end programmi sisse logis ja soovis hääletusel osaleda, ütles VOLISe keskkond, te ta ei ole Haapsalu elanike registris,” selgitas Parbus. AS Andmevara, kes VOLISe keskkonnaga tegeleb, kulus vea parandamiseks enam kui nädal.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments