0

Galerii: põhikool valib krahvi ja krahvinnat

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Juba viiendat aastat järjest valivad Haapsalu põhikooli õpilased ja õpetajad õpilasesinduse juhtideks krahvi ja krahvinnat. Enamasti kandideerivad sellele tiitlile 9. klasside õpilased.

Kuna nüüdsest saavad kohalikel omavalitsuste valimistel olla valijateks ka noored alates 16 eluaastast, siis oleme oma koolis otsustanud valimisi korraldada võimalikult sarnaselt omavalitsuste valimistele. Oleme kaasanud õpilasi protsessi igasse ossa alates aktiivsest kampaaniast, kus kandidaadid teevad tööd koos oma meeskondade ja sõpradega, lõpetades valimiskomisjoniga, mis moodustatakse 7. – 9. klasside õpilastes.

Tegemist on vabade valimistega ning kogu protsess toimub õpilaste enda initsiatiivil ja algatusel. Kandidaadid annavad teada oma kandidatuurist, toimub kampaania nädal, kohtumised valijatega, kus külastatakse klasse ja toimub aulas debatt kandidaatide vahel. Ning lõpuks hääletamine, mida saab teha kolmel päeval. Hääletamine käib klasside nimekirjade alusel, valijal peab kaasas olema pildiga dokument, mille alusel saab allkirja vastu hääletussedeli, sedeliga läheb kabiini, kus teeb oma valiku, mis siis valimiskasti juures kinnitatakse templiga ja valija saab selle lasta valimiskasti.

Valimisnädal lõppeb tulemuste väljakuulutamisega. Kandidaadid kogunevad kokkulepitud vahetunnil 1. korruse platvormile ja tiitlit tulevad üle andma eelmisel õppeaastal ametis olnud krahv ja krahvinna.

Kristi Karm, Haapsalu põhikool

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz