Haapsalu vanalinnas avab uksed söögikoht Flamm

Frank Borchers on oma majja tuleva söögikohaga rahul. Fotod: Arvo Tarmula

Täna avatakse endises Haapsalu kunstikooli galeriis Karja tänaval uus söögikoht ja veinibaar Flamm, mis pakub Lõuna-Saksamaalt Elsassist pärit pitsataolist Flammkuchen’i-nimelist rooga.

Tallinnas on Flamm juba edukalt kanda kinnitanud ning Haapsalusse tuleb ettevõtte esimene filiaal. „Oleme uudsed ja ainulaadsed, teisi selletaolisi Flammkuchen’it pakkuvaid söögikohti Eestis pole,” ütles ettevõtte omanik ja tegevjuht ning Flammi sisekujunduse autor Ingrid Talgre Lääne Elule.

„Flamm võiks olla koht, kus sõbrad saavad tulla kokku ja tunda end vabalt – süüa, juua, juttu rääkida,” ütles Talgre. „Flammkuchen on seltskonnatoit ja hea kaaslane veinile.”

Restorani menüü koostamisel pidasid omanikud vajalikuks, et pakutav roog oleks lihtne, ettevõttele kergesti hallatav ning klientidele mugav. Toit valmib tulikuumas pitsaahjus külastajate silme all. „Flammkuchen’il on imeõhuke tainapõhi ja hõrgud katted, mis lähevad paariks minutiks üle 300kraadisesse ahju,” kirjeldas Talgre võõramaist rooga. Välimuselt sarnaneb Flammkuchen pitsaga.

Toidu kõrvale pakub Flamm veini. Veinivalik hõlmab peamiselt Vana Maailma veine – Prantsusmaalt, Itaaliast, Hispaaniast, Austriast ja Saksamaalt. Sellest hoolimata, et Flamm on nimetuselt ka veinibaar, on Talgre sõnul oodatud restorani toitu nautima kliendid igas vanuses. „Mõni võib-olla ehmub, et lapsed on veinibaaris, aga see on pigem ikkagi Flammkuchen’ibaar,” kinnitas ta. „Oleme avatud ka päevasel ajal ning loomulikult on joogivalikus ka alkoholivabu jooke.”

Talgre lubab, et restorani hinnaklass pole kontimurdev ja Flammkuchen’it saab endale aeg-ajalt lubada iga keskmise palgaga inimene.

Tallinnas avati Flamm alles eelmise aasta novembris. Otsus tuua restoran ka Haapsalusse tuli Talgre sõnul üsna spontaanselt. „Meil polnud tegelikult üldse veel plaanis laieneda. Haapsallu sattusime hoopis teist laadi projektiga. Haapsalu on imeline linn, hurmava auraga, millesse on lihtne armuda.”

Flamm jääb avatuks nii suvel kui ka talvel. „Just siis, kui teised kohvikud talveks uksed sulgevad, meie avame,” naeris Talgre.

Flammi ruumide omanikud on haapsallased Frank ja Olga Borchers, kes ostsid kunstikooli endise galerii 168 000 euroga kevadel linnavalitsuselt internetioksjonilt.

Flamm tegutseb Karja tänaval endises Haapsalu kunstikooli galeriis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Alsace!
6 aastat tagasi

Tore, et Haapsalus Flammkuchenit saab ja soovin südamest edu söögikohale, aga …..” mis pakub Lõuna-Saksamaalt Elsassist pärit pitsataolist Flammkuchen’i-nimelist rooga”????? Flammkuchen on pärit Alscase-ist ehk siis maakeeli Elsassist Prantsusmaalt!!!!! Strasbourg asub Prantsusmaal ja on Elsassi maakonna pealinn:)

Gen
6 aastat tagasi

Tore,et uusi kohti juurde tuleb. Ja et ka lapsi lubatakse jooma kaasa vòtta -muidu pole tihti neid ka kuhugi jàtta. Kuidas inimene ikka muidu kultuurselt lakkuda mòistab. Aga pidu vòib jààda ka lùhikeseks,kui sotsid vòimule saavad. Sest moslemitel on tava sellised asutused likvideerida. Vahendeid valimata. 🐍

tuleb külla minna
6 aastat tagasi

Uudis on väga tore! Soovin edu söögikohale ja külastajatele meeldivaid elamusi. Kahe poole hea koostöö on vajalik mõlemale poolele. Häid teenindajaid oodates!

Nipitiri
6 aastat tagasi

Ja palju on Haapsalus keskmise palga saajaid😂

juss
6 aastat tagasi

See on hea koht:
Talgre lubab, et restorani hinnaklass pole kontimurdev ja Flammkuchen’it saab endale aeg-ajalt lubada iga keskmise palgaga inimene.
Keskmine brutokuupalk oli 2017. aasta II kvartalis 1242 eurot

aegajalt
6 aastat tagasi

avatakse ja suletakse siin ikka neid nn. söögikohti, ikka juhtub