Läänemaad esindab üle-eestilisel ettelugemise võistlusel Silver Kallas


Lääne maakonna eelvooru esikolmik (vasakult): Silver Kallas, Gloria Luisa Eberle ja Ruth Bachmann.

Üle-eestilisel 4. klasside ettelugemise võistlusel „Kõik on kõige targemad“ esindab Lääne maakonda Haapsalu põhikooli õpilane Silver Kallas.

Ettelugemise võistlusest võtavad osa 4. klasside lapsed üle Eesti. Tallinnas 21. oktoobril toimuvale finaalile eelnevad maakondlikud võistlused, mida viivad läbi maakondade keskraamatukogude lasteosakonnad.

Täna peeti Lääne maakonna keskraamatukogus maakonna eelvoor, kus Silver Kallase järel jäid teist kohta jagama Haapsalu põhikooli õpilane Gloria Luisa Eberle ja Taebla kooli õpilane Ruth Bachmann. Nii Silver kui ka Ruth lugesid ette katkendi Kristiina Kassi raamatust „Samueli võlupadi“, Gloria Luisa oli valinud katkendi Louis Sachari raamatust „Pahupidikool kukub kokku“.

Lääne maakonna eelvoorus osalesid Haapsalu põhikooli, Haapsalu Nikolai kooli, Haapsalu linna algkooli, Kõmsi lasteaed-algkooli, Oru kooli, Taebla kooli ja Uuemõisa lasteaed-algkooli õpilased. Lapsi hindasid Lääne maakonna keskraamatukogu töötajad Krista Kumberg ja Liina Valdre ning ajakirjanik Aivo Paljasmaa.

Ettelugemise päev on Eestis 20. oktoobril ja selle tähistamiseks toimub traditsiooniliselt vabariiklik 4. klasside ettelugemise võistlus. Võistluse pealkiri „Kõik on kõige targemad“ on pärit Contra samanimelisest raamatust. Pealkiri annabki vihje, et sel aastal võeti lugemisvalikusse laste koolielust jutustavaid nii uskumatuid kui ka usutavaid lugusid.

Tallinnas toimuval finaalil hindab laste lugemist žürii, kuhu kuuluvad Vanalinna hariduskolleegiumi teatriklassi õpilased Johanna Poll ja Teele O’Brock, Eesti rahvusringhäälingu lastesaadete toimetuse juht Margus Saar ja Eesti lastekirjanduse keskuse direktor Triin Soone.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments