Soolus tähistatakse rahvusvahelist ettelugemise päeva

Lääne Elu

info@le.ee

Ettelugemispäeva üks eesmärk on näidata kui tore on lugemine. Foto arhiiv

MTÜ Lugu eestvedamisel tähistatakse pühapäeval Soolu külas rahvusvahelist ettelugemispäeva, kus igaüks saab ette lugeda teksti, mis talle kõige hingelähedasem on.

Teemat pole osalejatele ette antud, vaid igaüks saab ise valida, kas lugeda ette sahtlisse kirjutatud luuletus, jutt või hoopis katkend mõnest lemmikraamatust. Kui aga meeles mõlgub lihtsalt mõni lugu, meenutus või legend, saab ka need tänulikult ära kuulatud.

2014. aastal asutatud MTÜ Lugu eesmärk on Läänemaa pärimuskultuuri kogumine ja hoidmine, Soolu küla ajaloo uurimine ja küla edendamine. Augustis toimus Soolus Lugu eestvedamisel  EV 110 sünnipäeva ja Linnamäe 500 tähistamise raames Silver Sepa, Kristiina Ehini ja Ly Seppeli taluaiakontsert, korraldati  Haapsalu kunstniku Enri-Ireneus Pahapilli maalinäitus. Koos Linnamäe arenguseltsiga alustati kunstinäituste korraldamist Linnamäe külakeskuses.

Rahvusvahelist ettelugemise päev on 20. oktoobril. Eestis tähistatakse ettelugemise päeva 1994. aastast ja see traditsioon jõudis siia Rootsist. Päeva mõte on kord aastas tuletada kõigile meelde, kui tore on lugeda, lugemist kuulata ning kui oluline on ettelugemine lastele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments