Riigikontroll saatis omavalitsustele kirja haldusreformi riskide kohta

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

haldusreform kaart-vvkti-250517Riigikontroll saatis kohalikele omavalitsustele kirja võimalike riskide kohta, millega tegelemata jätmise korral võib uue omavalitsuse algus kujuneda konarlikuks.

Riskide kirjeldamise eesmärk oli soov koondada varasemate ühinemiste õppetunnid praeguste omavalitsusjuhtide tarvis, et uued omavalitsused oleks stardiks valmis. Selleks, et välja selgitada võimalikke komistuskive, analüüsis ja võttis Riigikontroll kokku varem toimunud ühinemiste kogemused, vaatas läbi omavalitsuste ühinemislepingud ja jälgis ühinemiste ettevalmistamist üldisemalt. Selle käigus jäid silma valdkonnad, mis näivad muudatuste läbiviimise käigus saavat vähem tähelepanu, kas seetõttu, et tegemist on tehnilisemat laadi teemadega või ei jätku küsimuse kõrval, kas ja kellega ühineda, neile enam piisavalt tähelepanu.

Eelkõige puudutavad need küsimused muudatuste juhtimist, sisekontrolli, finantsarvestust ja -juhtimist, andmeid ning vara, sh ka koondamishüvitiste maksmist omavalitsusametnikele. Koopia kirjast said teadmiseks ka kõik ülejäänud, ühinemistega mitteseotud kohalikud omavalitsused.

Kirja täistekst: Riigikontrolli tähelepanekud haldusreformi läbiviimise riskide kohta

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maakas
6 aastat tagasi

See ju nii tavaline m EESTIS! keeratakse jama kokku ja selle siis ohkima ,et kukkus esitati välja.

küsimus
6 aastat tagasi

huvitav, et riskidest hakatakse rääkima siis kui asi tehtud.