Maasikakasvatajad prognoosivad mullusest kõrgemat hinda

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

maasikad (6) (1280x853)

Maasikad. ARVO TARMULA

Maasikakasvatajate ennustuse kohaselt jõuab saagi tippaeg kätte selle nädala lõpus ning kvaliteetse marja hind jääb nende prognoosi kohaselt nelja euro lähedale, mis on mullusega võrreldes vähemalt euro võrra kallim, kirjutab Sakala.

Esimesed maasikad jõudsid Viljandi turule juba jaanipäeva paiku, kui need konkureerisid odavamate, välismaalt pärit marjadega. Nüüd on turul vaid eestimaised maasikad ning nende kilogramm maksab 4–6 eurot. Vigasaanud marju müüakse ka 3,50 euroga.

Kõrge hinna põhjuseks on kasvatajate sõnul vähene saagikus, milles võib süüdistada ebastabiilset talve ja jahedat kevadet. Välja talu esindaja Malle Jõgi peab vihma mõju maasikate saagile ja valmimisele aga vähetähtsaks. «Vihm ei mõju üldse negatiivselt. Jahedus on see, mis halba teeb,» sõnas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sorts
6 aastat tagasi

eesti maasikas–ukrainlaste poolt istutatud, korjatud ja venelase poolt müüdud.
ahjah,muld on eesti oma , väetised hiinast ja venemaalt

kkk
6 aastat tagasi

See om mingi müüt eesti maasika ülimlikkusest?

Mammu
6 aastat tagasi

Söön ka poola maasikaid ja pole neil häda ühti.Eesti maasikaid ei
jaksa osta,tengelpung ei pea vastu.

Nii+ongi!
6 aastat tagasi

Igal aastal jutt sama. ????Eesti on kohe selline kole paik, kus sajab vihma ning paistab päike ja isegi tuult on!

las olla
6 aastat tagasi

üldiselt on meie müügistrateegia riigis selline,et pigem las toit hallitab ja mädanaeb aga hinda alla ei lase.Ise ostan aastaid poola maasikaid.Pole neil häda midagi.Kohalik maasikas on minu rahakotile liig.Kahjuks.

AB
6 aastat tagasi

Ammu poola maasikatest moosid valmis ja sügavkülm täis.Hoiku kõrget hinda või jõululaupäevani.Ja mis neil peale hinna vahet on?

uskmatu+toomas
6 aastat tagasi

Ostsin eelmisel aastal kilo Poola ja kilo Eesti maasikaid.Neljast tuttavast ainult üks pakkus peale maitsmist õieti.Küsisin müüja käest kuidas nad vahet teevad sest omanik tassis kaubikust kast kasti järel mis kõik olid markeerimata.See pidi olema peale vaadates kohe näha aga ega ei olnud ikka küll ainult hind oli teine.
Ei taha kedagi süüdistada peturluses aga kahtlus jääb.