Saarte Hääl: vanadele tankipraamidele otsitakse rakendust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kõrgelaid (urmas lauri) (1)
Kõrgelaid Rohuküla sadamas.. Foto: Urmas Lauri

Mitme haldusfirma kaudu Vjatšeslav Leedole kuuluvatele laevadele Harilaid ja Kõrgelaid on laevakinnistusraamatus seatud värske registerpant: 0,7 miljonit eurot kütuse hulgimüüja OÜ Mark Oil kasuks, kirjutas Saaremaa päevaleht Saarte Hääl.

Harilaid kuulub ainsa varana mullu asutatud osaühingule Harilaid Maritime ja Kõrgelaid vastavalt osaühingule Kõrgelaid Maritime.

Mark Oili juht Jaan Soomets ei soovinud veel kommenteerida, miks laevad tema firmale panditud on. “Kui sellest tuleb midagi, on suur asi, kui ei tule, siis ei tule. Ei taha enneaegu kaagutada,” ütles ta.

Mõlemad -laiud lahkusid märtsis Väinamerelt ja sõitsid Tallinna Vene Balti sadamasse, kus seisavad ka praegu. 1985. ja 1987. aastal Riias ehitatud nn tankipraamid on mõlemad sestsaadik ka müüa; leheküljel shipsbuy.com küsib maakler mõlema eest kokku 600 000 eurot, ehk saja tuhande jagu vähem kui registerpandi summa.

Saaremaa Laevakompanii tegevjuht Tõnis Rihvk kinnitas, et loomulikult on plaanis laevad uuesti tööle rakendada, kuid enamat ta praegu kommenteerida ei saanud.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments