Naised pole rahul saunapäevaga

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Linnasaun

Vana linnasauna (pildil) lahtiolekuajad olid naistele sobivamad.  Arvo Tarmula foto

Lääne Elu toimetuse poole pöördus haapsallanna, kes kurtis, et pärast uude kohta kolimist on naistele mõeldud saunapäev Haapsalu linnasaunas muutunud naistele ebasobivaks.

„Varem oli saunapäev laupäeval, aga nüüd on pühapäeval. Pühapäeval aga käiakse surnuaial ja kuidas sa lähed pärast sauna surnuaiale,” rääkis naine. Ta lisas, et mitmed teisedki naissaunalised on kurtnud pühapäeva sobimatust saunapäevana.

Sellest kevadest tegutseb linnasaun Haapsalus Kastani tänaval ja ametlikult on meeste saunapäev reedel, naiste oma pühapäeval.    

Linnasauna pidava ASi Rannavesi OÜ juht Taavi Käsk ütles, et laupäeval ei saa tõepoolest enam sauna, kuid kõne alla võivad tulla teised nädalapäevad. „Oleme püüdnud paindlikud olla,” ütles ta.

Käsu sõnul on näiteks üks seltskond soovinud saunas käia neljapäeviti. „Päris ühe inimese pärast sauna kütma ei hakkaks, aga viie pärast juba küll,” kinnitas Käsk. Ta lisas, et kui tekib huviliste rühm, võivad nad alati saunapidaja poole pöörduda ja ka muus saunaajas kokku leppida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Saunaline
6 aastat tagasi

Kas nii suur linn nagu Haapsalu-ei saa korralikku sauna? Tuletage meelde vana head suurt linnasauna tapamaja vastas!! Või Kalda sauna! Linnal tuleks teha see ise. Mingi pisiärikas teeb punkri ja saab linna kuludest tulud. Olgu linna eelarves ja köik saavad kasutada..Selline saun on võõrale kasutajale ka kogemus. Ajutiselt linnas viibiv turist saaks ka kasutada. Maaltki saaksid käia seal. Kasutaksin kui oleks õige linnasaun. Miks lõpetati vana suur linnasaun-hea hoone ja sobival kohal. Saun sinna tagasi koos lisateenustega-vannid, peresaun, juuksurid, füsoteraapia. Kas on vöimatu teha?

Vana+Kalur
6 aastat tagasi

Ei pidawat õiget riidekappigi olema….
Suht mõtetu punker…
Saunaahi olewat toodud vanast saunast…kus see juba streikis…
Linnasaun Pihkupeksupealinnas…naljakoht…

põline+mudaküla+elanik
6 aastat tagasi

„Oleme püüdnud paindlikud olla,” ütles ta. Kas isiksuse kahestumine? Sõna delegeerimine, Taavi, oled kuulnud? Või siis Sinu köetud saunaahi ahi tekitab hoopis teise, erilisema saunaelamise? Või vihalehtede koristamine on probleemiks? Eestlastel ammu juba leiutatud ja patenteeritud lehtedetta saunaviht. Naised määrivad end meega ja lava jääb naksuma? Stokkeris on odavaid pesureid. Või pead ise eukalüptilõhna leiliruumis piserdamas käima? Pseudoprobleem, kui Sa sellest sõnast aru saad. Hüva leili.

sorts
6 aastat tagasi

pook,kübe ja mina arvame,et tuleks teha segasaun, iga päev.
naised toovad süüa-juua, meie segame neid leilitamisel.

Mees
6 aastat tagasi

Millega need naised kunagi rahul on?

juss
6 aastat tagasi
Reply to  Mees

Kui mees oled, on ka naised rahul!

Saunik
6 aastat tagasi

Mida vähem rahvast selles nn Linnasaunas käib, seda parem saunapidajal. Kulud väiksemad ja linn taob iga kuu kenakese summa dotatsioonina Taavi firma arvele. Kes selles saunas on käinud või vähemalt uurimas käinud, siis mõiste linnasaun on ikka päris päris mööda. Mõnel mehel on kodus ka suurem ja avaram.

Liisbett
6 aastat tagasi

Segasaun- mehed pesevad, naised segavad. Seda kõike tahan mina saada.

Nastja
6 aastat tagasi

Aga millal segasaunapäev on?