EKRE tõusis eestlaste seas populaarsuselt teiseks parteiks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Juunis tõusis Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) eestlaste seas populaarsuselt teisele kohale, selgub uuringufirma Kantar Emor BNS-i ja Postimehe tellimusel läbi viidud erakondade toetuse uuringust.

Reformierakonna toetus eestlaste seas oli 30,4, EKRE toetus 20,3, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) toetus 15,2, Keskerakonna toetus 11,8 Vabaerakonna toetus 10,2 ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus 7,9 protsenti.

Mitte-eestlaste seas püsib ülekaalukalt populaarseim Keskerakond, mida toetas 76,5 protsenti küsitletutest. SDE-d toetas 10,6 ja Reformierakonda 6 protsenti.

Ülejäänud parteide toetus jäi alla valimiskünnise, milleks on 5 protsenti.

Erakondade reitinguprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega “ei oska öelda” vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega.

Kokku küsitles Kantar Emor veebiintervjuude teel 9.-16 juunini 1125 valimisealist kodanikku vanuses 18-74 aastat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Talumees
6 aastat tagasi

vot, see on hea!. Hea kui inime enam ei karda, et äkki teda lollakaks peetakse ja toetab seda mis talle tegelikult oluline on. Vähemalt tundub, et see suur läänemaailma ees koogutamine hakkab vaikselt hääbuma, vähemalt tubli tööinimeste seas. Need kes olid siiani veel kahtleval seisukohal, et äkki on häbi oma maad kaitsta, mida teised sellest arvavad, siis võibolla hakatakse tasapisi aru saama, et ei ole see lääs ega ida kuhu koogutama peab, ise omal maal pead ikka miis olema ja omi asju ajama, just nii nagu sulle seda meeldib teha.

Tont
6 aastat tagasi

Pole midagi imestada- Ekre on ka ainus erakond,mis on avalikult moslemi illegaalide karjakaupa vastuvõtmisele maksumaksjatele ülalpidamiseks. On viimane aeg vastu võtta seadus,et moslemite maaletoojad peaks nad aastaks kümnekaupa oma koju lõimumiseks võtma. Ja pagula-Innar võiks siin eeskuju näidata.