Noorte seas on populaarseim Reformierakond ja vanade seas Keskerakond

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Noorte Eesti inimeste seas oli juunis populaarseim Reformierakond ja vanade seas Keskerakond, keskmises vanuses inimeste seas aga oli kahe partei toetus võrdne, selgub uuringufirma Kantar Emor BNS-i ja Postimehe tellimusel läbi viidud erakondade toetuse uuringust.

Kuni 35-aastastest Eesti inimestest toetas Reformierakonda 28,4, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) 20, Keskerakonda 18,5, Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) 16,4 ja Vabaerakonda 8 protsenti. Valimiskünnise lähedale jõudis selles vanusegrupis 4,7 protsendiga ka erakond Eestimaa Rohelised.

Inimestest vanuses 35-50 aastat toetas Reformierakonda 24,7, Keskerakonda 24,6, EKRE-t 15,4, SDE-d 12, Vabaerakonda 10,6 ning Isamaa ja Res Publica Liitu 8,5 protsenti.

Vanemate kui 50-aastaste inimeste seas toetas Keskerakonda 29,4, Reformierakonda 24, EKRE-t 16,7, SDE-d 12,4, Vabaerakonda 7,2 ja IRL-i 7 protsenti.

Erakondade reitinguprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega “ei oska öelda” vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega.

Kokku küsitles Kantar Emor veebiintervjuude teel 9.-16 juunini 1125 valimisealist kodanikku vanuses 18-74 aastat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments