6

Jaaniööl võib temperatuur kohati langeda 0 kraadini

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

uusaastaöö temperatuur (urmas lauri)
Uusaastaööl näitas kraadiklaas 6 kraadi sooja. Foto: Urmas Lauri

Tänavune jaaniöö tuleb jahe, kui temperatuur võib kohati 0 kraadini langeda, päeval aga on sooja maksimaalselt 15 kraadi, prognoosib ilmateenistus.

Võidupühal ehk 23. juunil püsib Venemaa kohal madalrõhkkond küllaltki aktiivsena ja selle serv ulatub ikka Läänemere idarannikule. Sajuhoogude tõenäosus on üle 50 protsendi, saartel väiksem. “Praegu on veel võimalus, et madalrõhkkond jääb nõrgemaks ja sel juhul hoovihma hõredamalt. Kuid on tõenäoline, et jaanilaupäev traditsiooni ei murra ja üle Eesti kuiva ilma loota pole,” märkis ilmateenistus.

23. juunil puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhuvool on samuti põhjakaarest ning saabuv õhk on külm ja ilm kõle – temperatuur on öösel 4-9 kraadi, meretuulega rannikul on paar-kolm kraadi enam, päeval on aga sooja 12-15 kraadi, sajuhoogude ajal võib veel paar kraadi madalam olla.

24. juunil ehk jaaniööl laialdast sadu ei tule, kuid üksikud vihmahood on tõenäolised. Tuul nõrgeneb ning sooja on 3-8 kraadi, maapinnal pole aga välistatud ka 0 kraadi lähedane jahedus. Meretuulega rannikul on sooja kolm-neli kraadi enam.

Päeval saju võimalus väheneb, kui kõrgrõhuhari mõjusamaks saab. Tuul rahuneb ja puhub läänekaarest. Õhutemperatuur tõuseb kuivemates paikades 15 kraadin, sajuhoogude all on aga paar-kolm kraadi madalam.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
labased
labased

kommentaarid, kuid aia ja põlluviljade kasvatusest elatuvad pered peavad valvsad olema ,sest pole ei esimene ega viimane kord kui meie oludes jaaniööl kartulivarred mustaks tõmbuvad, sest miinuseid maapinnal 1-2 kraadi ja ongi mure kaelas.

Vandaal
Vandaal

Parem ennustage mitu lolli pambusse kihutab ja mitu debiili pildituks kaanib ja mitu lödipüksi ära suudab uppuda!tehkem panused kokkuvõte esmaspäeval tühja sest ilmast!

juss
juss

Kolm sõidab surnuks, kaks upuvad! Ja tuhanded teevad täis peaga titte! Meie tulevik!

Ferts
Ferts

Nädalased prognoosid on alati täpsed aga vastupidi.

Pook
Pook

Alles nädal tagasi lubati selleks nädalaks ilgelt külma ilma. Tegelikult tuli natuke vihma ja nüüd lõõmab mitmes päev. Ei usu neid ilmaennustajaid.
Isegi meie kolleegidel on kurgud kuivad ja uimased nagu porikärbsed. Rüüpame kogu aeg õllet, aga ikkagi on palav

juss
juss

Ega joodiku elu peagi kerge olema!

wpDiscuz