Uuring: EKRE toetus langes, Keskerakond kaotas venekeelseid valijaid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuu varasemaga võrreldes langes enim toetus EKRE-le, samas kaotab Keskerakond toetust venekeelsete valijate seas, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute AS-i üle-eestilisest 1003 vastajaga küsitlusest.

Mai lõpus-juuni alguses läbi viidud küsitluses toetas EKRE-t 10 protsenti vastanutest, mis on nelja protsendipunkti võrra vähem kui kuu varem. Ühtlasi langes EKRE tahapoole Sotsiaaldemokraatlikust erakonnast, keda toetas 11 protsenti.

Kui Keskerakond on varem olnud pikalt erakondade populaarsusedetabeli ainuliider, siis värskes küsitluses tuleb neil seda kohta jagada koos Reformierakonnaga. Mõlemat erakonda toetas 26 protsenti vastanutest. Reformierakonna jaoks on tegu kõrgeima toetusega pärast nende valitsusest väljakukkumist mullu novembris.

Vabaerakonda toetas kaheksa protsenti, mis on täpselt sama tase kui kuu varem.

Erakonna esimeest vahetanud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus kerkis valimiskünnist ületavale kuuele protsendile. Eelmises küsitluses oli nende toetus neli protsenti.


Täismahus uudist saab lugeda siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
seda+et
6 aastat tagasi

Sooviks uuringut Läänemaa kohta

...
6 aastat tagasi

Mida te jälle vingute? Kui mõni aeg tagasi oli EKRE tõusul, siis kiitsite seda uuringut taevani ja kui mina oskasin välja käia, et EKRE tõus on ajutine, siis tõstsite kisa. Nüüd, kus aeg edasi ja EKRE hakkab paika loksuma, ei usu te enam uuringu läbiviijaid.Ega teile meeldi midagi. Olete vingujad ja selles te ravile ei allu.

juss
6 aastat tagasi
Reply to  ...

Ja siis?

Imelik
6 aastat tagasi
Reply to  ...

Loetud tekstist arusaamine ei ole Teie puhul “ravi” vaid intelligentsi küsimus…
arvan ma.

itartass
6 aastat tagasi

teatab, et viis läbi turueitede uuringu.kilekotte viis oravate kontorisse 55% küsitletuist, ülejäänud küsitletuist viis kas taarat ära või prügi metsa alla, oli ka neid, kes ei mäletanud üldse , kes ja kus nad on

Imelik
6 aastat tagasi

Mulle tundub, et rahvusringhäälingul on liiga palju maksumaksja raha- tuleks eelarvet vähendada!