Lihula kooli õpilane valiti Eesti õpilasesinduse liidu juhatusse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

opilasliit_juhatus_2017_2018
Õpilasliidu uus juhatus: Erik Mikkus (paremalt), Andreanne Kallas ja Marcus Ehasoo.

Laupäeval jätkas Eesti õpilasesinduste liit oma aprilli algul Lihulas noroviiruse puhangu tõttu pooleli jäänud üldkoosolekut. III erakorralisel üldkoosolekul valiti organisatsioonile uus juhatus. Juhatusse kuuluvad Andreanne Kallas, Marcus Ehasoo ja Erik Mikkus.

Esimeheks valiti teiseks ametiajaks praegune esimees, Tallinna Lilleküla gümnaasiumi abiturient Andreanne Kallas ning aseesimeesteks Marcus Ehasoo (Tallinna inglise kolledž) ja Erik Mikkus (Lihula gümnaasium). Kallas hakkab vastutama kultuurivaldkonna töö eest, Ehasoo avaliku poliitika ja rahvusvaheliste suhete ning Mikkus liikmete valdkonna ja kommunikatsioonivaldkonna eest.

Teiseks ametiajaks tagasi valitud esimees lubas keskenduda senisest enam Õpilasliidu jätkusuutlikkuse tagamisele ja noorte järelkasvu suurendamisele. “Juba eelmise meeskonnaga tuli idee, et tuleb muuta Õpilasliidu struktuuri, mille abil saab muuta organisatsiooni jätkusuutlikumaks ning loodetavasti anda omalt poolt suurem panus noorte aktiivsuse suurendamiseks ja kodanikuühiskonna arengule kaasa aitamiseks,” ütles Kallas.

Uue juhatuse mandaat algab 6. juunil. Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatus valitakse kevaditi, ametiaja pikkuseks on üks aasta.

8.-9. aprillil Lihulas toimunud kolmepäevane Eesti õpilasesinduste liidu üldkoosolek katkestati õpilaste seas puhkenud nakkushaiguse tõttu ning arutamata jäänud päevakorrapunktid lükkusid edasi erakorralisele üldkoosolekule. Terviseameti analüüsid näitasid, et tegemist oli noroviirusega.

Eesti Õpilasesinduste Liit on vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis ühendab Eesti üld-­, kutse- ja erihariduskoolide õpilasesindusi. Eesti Õpilasesinduste Liit on suurim esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu ligi 90 000 õpilast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments