Tammeallee rajamiseks raadati Kirblas papleid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 10

Vana papliallee on raadatud vanast Kasari sillast Kirblani, nende asemele on Lihula vallal kavas istutada tammed.
Papliallee mahavõtmine tekitas pahameelt kogenud arboristide hulgas, sest esmalt saeti puudel maha oksad ja seejärel võeti ka tüved. Nii kirjutas arborist Heiki Hanso sotsiaalmeedias, et suurte puude okste mahalõikamine on taunimisväärne.

„Kasari kooli tee juures alustati vana võsastunud, ülekasvanud ja haige papliallee uuendamist. Tegemist on mitmeetapilise ettevõtmisega, mille järel saab allee uue ilme,” selgitas Lihula vallavalitsuse info- ja arenguspetsialist Kristina Kukk valla sotsiaalmeedialehel. Mahavõetud allee asemele istutatakse tammed. Tammeallee rajamisel kasutatakse nüüdseks suletud Kasari kooli õpilaste poolt eelkasvatatud istikuid. Istutustöö korraldab Lihula vallavalitsus.

Täismahus artiklit saab lugeda Lääne Elu 4. mai paberlehest

Parandatud istikute päritolu ja istustustööde tegija, 5. mail 2017

Fotod: Urmas Lauri   Kasari papliallee 009 Kasari papliallee 010 Kasari papliallee 014 Kasari papliallee 017 Kasari papliallee 018 Kasari papliallee 019 Kasari papliallee 020 Kasari papliallee 021

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tõde kuubis
6 aastat tagasi

Huvitav, kus on keskonnaameti ja looduskaitsjate silmad?

to eksole
6 aastat tagasi

Ainult ajukääbik õigustab sellist tegevust. Iga puu on väärtuslik, ka pappel. Oskusliku tegevusega ei oleks pidanud tegema lageraiet.

Eksole
6 aastat tagasi

Kas keegi kritiseerijatest on seal alleel ise varem kõndinud? Need puud olid vanad ja eluohtlikud. Iga tormiga oli ümberkukkunuid. Paplid istutati nõuka ajal, et saada kiiresti kõrghaljastust. Ja neile, kellele ei meeldi, et istutatavad tammed on alguses väikesed, siis võib rahustuseks öelda, et alguses, olenemata liigist, on kõik elusolendid väikesed. Ka inimaju. Nii nagu mõnest võrsest ei pruugi puud saada, ei pruugi ka igast ajust asja saada.

Arvos
6 aastat tagasi

Toladus kuubis.

õpilane
6 aastat tagasi

Mahavõetava allee asemele istutavad suletud Kasari kooli õpilased tammed, kinnitas Kukk. Täielik luulu.

?
6 aastat tagasi

Millal saab vaksapikkusest tammetaimest allee?

Ära pabista!
6 aastat tagasi
Reply to  ?

Küll saab!

Tarvo K.
6 aastat tagasi

Millise raha eest seda tehakse , kas tõesti on see praegu tähtsaim mure ?!
Meil on hädapärasematki teha aga ega rahva käest küsita.