0

Läänlased olid murdmaajooksu meistrivõistlustel edukad

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Laupäeval toimusid Elvas, Eesti 2017 aasta murdmaajooksu meistrivõistlused. Ühtlasi algas 22.aprillil toimunud võistlusega ka Eesti kergejõustiku 2017 aasta välishooaeg. Elvas selgusid Eesti parimad alates U14 vanuseastmest, kuni naiste ja meeste jooksudeni välja. Kokku osales üsna keerulistes ilmaoludes peetud meistrivõistlustel 189 jooksjat, 32-st Eesti kergejõustikuklubist.

Meie maakonnast olid esindatud Läänemaa Kergejõustikuklubi kaheksa ja Haapsalu Kergejõustikuklubi kahe sportlasega. Mõlema klubi kergejõustiklased näitasid väga häid tulemusi. Esikümnesse jooksis end koguni kuus meie sportlast!!!

Läänemaa Kergejõustikuklubi silmapaistev, tooni andsid Lihula Gümnaasiumi noored jooksjad.

Selle aasta murdmajooksu meistrivõistlustel saavutasid parimad tulemused Läänemaa Kergejõustikuklubi sportlased. Kindlasti tuleb eraldi esile tõsta Lihula Gümnaasiumi kolme noormeest, kes kõik lõpetasid esikaheksas.

Tütarlaste U14 vanusegrupi 1.km jooksus tegi tubli jooksu Haapsalu Kergejõustikuklubi esindaja Emma-Katharina Hein. Ajaga 4.13 saavutas ta kolmekümne jooksja hulgas korraliku 13 koha.

Tütarlaste U16 vanusegrupi 1,5 km distantsil oli jooksjaid 28! Äsja USA-st treeninglaagrist naasnud Keity-Liina Kallas, Haapsalu Kergejõustikuklubist saavutas kõrge kaheksanda koha. Tema ajaks mõõdeti 7.22. Korralikult jooksis ka Läänemaa Kergejõustikuklubi sportlane Trinity Õismets. Virtsu Koolis õppiv Trinity jooksis välja 12 koha, tema aeg 7.32. Trinity kooliõde ja klubikaaslane Kristiina Kukk oli selles jooksus 25 koha omanik.

Tütarlaste U18 vanusegrupis jooksid neiud 2 kilomeetrit. Siin tegi hea jooksu Läänemaa Kergejõustikuklubi jooksja Kerli Ristikivi. Üheksas koht tuli Virtsu Koolis õppivale sporditüdrukule ajaga 9.22.

Poiste U16 vanusegrupi 2.km distantsil tegi väga hea jooksu 2016 aasta Eesti murdmaajooksu noorte karikavõistluste teise koha omanik Virgo Vallik. Seitse aastat jalgpalliga tegelenud noormees võitis 22 jooksja konkurentsis ajaga 7.22 väga kõrge viienda koha!! Pronksmedalist jäi puudu üheksa sekundit. Virgo õpib Lihula Gümnaasiumi seitsmendas klassis.

Poiste U18 vanusegrupi 3.km jooksus tuli Eesti meistritiitlit püüdma koguni 28 jooksjat! Ka siin olid Läänemaa Kergejõustikuklubi jooksjad väga tublid. Mitmekordne Eesti omavanuste meister staadionijooksudes Martin Teppan, näitas temale just mitte kõige sobivama pikkusega distantsil ka siin head minekut. Ajaga 11.00 saavutas ta väga hea kuuenda koha. Martini klassivend Lihula Gümnaasiumi 10.klassist Krismar Liiv jäi maha ainult viie sekundiga ja oli 11.05-ga seitsmes. Ka kolmas jooksumees oli sellel distantsil Läänemaa Kergejõustikuklubi esindamas. Tambet Järve sai ajaga 11.26 kuueteistkümnenda koha. Kõik nimetatud Läänemaa Kergejõustikuklubi tüdrukud-poisid osalevad Lihulas kas jalgpalli, või kergejõustikutreeningutel.

Täiskasvanutest oli Läänemaalt jooksurajal üks jooksumees. Läänemaa Kergejõustikuklubi sportlane Argo Jõesoo oli meeste 4.km distantsil veel 800 meetrit ennem lõppu esiviisikus. Kuid lõpuks taandus Enn Selliku õpilane 21 jooksja konkurentsis kuuendaks, aeg 12.32.

Fotod: Krismar Liiv

Kuldne kolmik-Lihula poisid Krismar Liiv, Virgo Vallik, Martin Teppan (krismar liiv)
Kuldne kolmik: Lihula poisid Krismar Liiv, Virgo Vallik, Martin Teppan.

Ühispilt kõik Läänemaa sportlased tänasel võistlusel. Pildil ka juhendajad Jaanus Getreu ja Peeter Kallas. (krismar liiv)
Kõik võistlusel osalenud Läänemaa sportlased koos juhendajate Jaanus Getreu ja Peeter Kallasega.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz