Ilm läheb üha jahedamaks, oodata on öökülma ja lörtsi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sinililled. Foto: Urmas Lauri

Sinililled (urmas lauri)

Sinililled püüdsid täna päikest, kuid lähipäevil võib neid katta lumevaip. Foto: Urmas Lauri

Tänasest enam päevased temperatuurid üle kümne kraadi ei küündi ning oodata on kuni viiekraadist öökülma, tugevat tuult ja lörtsisadu. Reedel võib sekka ka lund tulla.

Tänaseks on jahedam õhumass vallutanud kogu Eesti.

Kolmapäeval (12. aprillil) aktiivne tsüklon kaugeneb, kuid Eestis jääb ilma tegema väheaktiivne madalrõhuala. Öösel sajab mitmel pool vähest lund, lörtsi kui vihma, päeval on vihmahooge hõredalt. Öösel puhub veel üsna tugev loode ja läänetuul, päeval mõõdukas ja nõrk läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -2..+2, päeval 5..9°C.

Neljapäeval (13. aprillil) jõuab madalrõhkkond Läänemere äärde ja jätkab tänastel andmetel liikumist üle Liivi lahe ja Lõuna-Eesti ida-kirde suunas. Esialgsetel andmetel ei ole õhupööris äge ning meil puhub öösel idakaare, päeval põhjakaare tuul ning on mõõduka tugevusega. Kuid tuule kiirus vajab edaspidi kindlasti täpsustamist. Aeg-ajalt sajab lörtsi, vihma, kohati ka lund. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, päeval 1..6°C.

Reedel (14. aprillil) eemaldub madalrõhkkond Põhja-Venemaale ja selle järel tungib põhjakaarest arktiline õhumass Läänemere äärde. Sajuhood on enamasti lörtsina ja lumena, päeval võib ka vihma tulla. Tuul puhub põhjakaarest. Õhutemperatuur on öösel -4..+1°C, päeval +1..+5°C.

Laupäeva (15. aprillil) öösel on Eesti kohal kõrgrõhuhari. Ilm on enamasti sajuta ja rahulik ning selgineva taeva all langeb õhutemperatuur -1..-7°C-ni. Päeval läheneb merelt madalrõhulohk ning ilm muutub pilvisemaks ja pärastlõunal suureneb lääne poolt alates sajuvõimalus lörtsi ja lumena. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur tõuseb kuni 5°C-ni.

Pühapäeval (16. aprillil) liigub madalrõhkkond üle Läänemere lõunaosa Läti suunas ja selle madalrõhuala põhjaserva lume ja lörtsisajuala laieneb lõunast üle Eesti, päeval läheb sadu Lõuna-Eestis üle vihmaks. Puhub tugev idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -3..+1, Kirde-Eestis võib langeda veel -6°C-ni, päeval -1..+3°C.

Esmaspäeval (17. aprillil) jätkab madalrõhkkond itta liikumist ning tänastel andmetel kulgeb selle trajektoor üle Läti itta. Aeg-ajalt sajab lund ja lörtsi. Puhub mõõdukas ja tugev kirde- ja põhjatuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-5°C, päeval 0..+3°C.

Teisipäeval (18. aprillil) madalrõhkkond jätkab liikumist Peipsi tagant kirdesse ja selle lääneservas sajab meil ikka veel lund ja lörtsi. Puhub mõõdukas ja tugev kirde- ja põhjatuul. Õhutemperatuur on öösel -1..+4°C, päeval 0..+3°C.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
6 aastat tagasi

Mul juba nädal aega suvekad all. Tuleb lumi maha, siis lihtsalt ei sõida ja kõik.

Rehv????⁉
6 aastat tagasi

No OK, sõnad paberil ei ole tõesti heli.

Rehv????⁉
6 aastat tagasi

Ei loksuta samuti, panen homme talveKUMMID pagassi. Ärge tulge rääkima, kui jalgrattal on kumm, siis on autol kah. Rehviks võib ju nt. ühte saamatut erakonda nimetada. Ja üleüldse, sõnad on kõigest heli, mida kõik mõistavad erinevalt. Tähtsad on teod.

Ee
6 aastat tagasi

Pealkiri ķõlab nagu ootaks talve

Triibik
6 aastat tagasi

Ei loksuta,panin täna suverehvid alla.