Meelis Malk on EKRE Saaremaa piirkonna esimehe kohusetäitja

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vatla kooli sulgemise koosolek 188 (16) Meelis Malk
Meelis Malk. Foto: Urmas Lauri

Seoses sellega, et EKRE juhatus viskas eelmisel nädalal partei ridadest välja Saaremaa piirkonnajuhi Maria Kaljuste, täidab piirkonna esimehe kohuseid ringkonna teine aseesimees, Hanila vallavolikogu liige Meelis Malk, vahendas Saaremaa päevaleht Meie Maa. Ekre Saaremaa piirkonna esimene aseesimees Margus Kuusk astus Kaljuste juhtumi tõttu parteist välja.

“Peame tulema suure juhatuse otsusest välja,” ütles Malk Meie Maale. “Teeme lähipäevil siinse juhatuse koosoleku ja kutsume Tallinnast kedagi olukorda selgitama.”

Meie Maale teadaolevalt peaks koosolek toimuma homme, sinna on osalema oodatud ka partei esimees Mart Helme. Pärast seda otsustab osa Saaremaa ringkonna juhatuse liikmeid, kuidas edasi minna.

Meelis Malk ei arva, et Maria Kaljuste väljaheitmine heidaks ka parteile halba varju ja viiks EKRE reitingu alla. Ta pidas reklaami mõttes Kaljuste juhtumit EKRE jaoks isegi positiivseks. “Kuyi sinust ei räägita, siis oled sa surnud,” lausus praegu Saaremaa ekrelasi juhtiv Karuse koguduse diakon Malk.

Maria Kaljuste ütles teisele Saaremaa päevalehele Saarte Häälele, et tegeleb hetkel oma äridega ja pole end tülidele rohkem pühendanud. “Keetsin ükspäev 700 purki moosi,” rääkis Kaljuste. Ta on jätkuvalt seisukohal, et erakonnas on tehtud juhtimis- ja suhtlemisvigu.

EKRE juhatus arvas Kaljuste reedel parteist välja, tuues põhjuseks süstemaatilise maine kahjustamise.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
EKRElane
7 aastat tagasi

EI KÄITU MEIE SUUR JUHT NAGU FÜÜRER. TA ON VEEL VÕIMSAM JA TUGEVAM. TEMAGA SAAME EESTI VABAKS JA RIKKAKS RIIGIKS!!!!!!!

arvaja
7 aastat tagasi

EKRE mainet on raske rohkem kahjustada kui noor Helme on seda teinud.Käituvad kui füürerid.Kuidas need jüngrid seda taluvad.?Või ongi see kamp pimedaid.

2. kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  arvaja

Milles see täpsemalt väljendub, et noor Helme käituvad, kui füürerid?

Volli͈,+saarlane
7 aastat tagasi

Kui nüüd ilkuda, siis täiesti arusaamatu olukord. Paar aastat tagasi vedas Maria Kaljuste EKRE Saaremaa piirkonna juhatuse liikmeks keskerakondlase ja polnud mingit probleemi. Miks nüüd peale erakonnast väljaviskamist ei võiks Maria jätkata EKRE Saaremaa piirkonna juhina?

Ilgun niisama. Aga tõsine küsimus on – kuhu nüüd edasi. Ega siis moosi keetmine pole poliitika, kus saab lärmata.

kohalik
7 aastat tagasi

Tubli, tubli, hätta Malk! Diakon ja korsntapühkija, lisaks juba kolmas partei, milles püüad karjääri teha… Justkui Hunt Kriimsilm! Kes teeb, see jõuab!
Kohalikud valimised ju tulemas, hing ihkab ju suure valla volikogusse pääsemist. Ja kui vaja, võib kohe ka parteid vahetada, pole probleemi…

Tobujuss
7 aastat tagasi

No selle tasku partei päevad on loetud . Selline jahumine viib viimasegi mõtleva inimese sealt , jäävad vaid jüngrid , kes nagu lambad järgivad juhtoinas . Varsti võistleb see parteile reitingutes isamaareeturitega . Kaugele vaadates võib aga tulevikus riigikogus ollagi vaid 3 parteid , mis on muidugi jama

Henri
7 aastat tagasi

Ah et hr. Malk ei näe probleemi erakonnas valitseva diktatuuri pärast. Kas tõesti sobib kõik mis viib võimule lähemale ? Arvan , et sellega selle mehe ” karjäär ” ka lõpeb. Ükski normaalne inimene ei saa võtta selliseid populiste tõsiselt. Head põrumist.