Parvlaev Tiiu on jõudnud Bresti sadamasse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mitu päeva Portugalis Lissaboni sadamas tormi vaibumist oodanud parvlaev Tiiu on jõudnud üle Biskaia lahe Bresti sadamasse. Lissaboni sadamas tormivarjus veedetud aega kasutas meeskond ettevalmistus- ja hooldustööde tegemiseks.

Tiiu väljus Lissaboni sadamast laupäeva õhtul ning võttis suuna piki Pürenee poolsaare rannikut ning üle Biskaia lahe Bresti sadamale Prantsusmaal.

Brestis tangib Tiiu kütust, edasi saab laev La Manche’i väina kaudu võtta suuna Kieli kanalisse ning sealt juba otse Eestisse.

Tiiu väljus 11. märtsi õhtupoolikul Sefine laevatehasest ning alustas teekonda Eestisse. Laeva pardal on kokku 13 meeskonnaliiget.

Laevakapteni Guldar Kivro ütles toona, et heade ilmastikutingimuste korral kulub Eestisse jõudmiseks kolm kuni neli nädalat.

Parvlaev Tiiu hakkab reisijaid teenindama Rohuküla- Heltermaa liinil ning kõigi eelduste kohaselt asub laev liinile aprilli keskel.

Juba Hiiumaa liinil kurseeriv Tiiu sõsarlaev Leiger jõudis Türgi laevatehasest tulles esimest korda Heltermaale 10. detsembril, Hiiumaa liinile jõudis Leiger 22. detsembril.

Uued TS Laevade parvlaevad on 114 m pikad, mahutavad 150 sõiduautot või 12 täispikka veoautot. Laevadele tulevad päästevahendid 700 reisijale ning kahel tekil istekohti 500 reisijale.

Parvlaev Tiiu Brestis 2017-03-28 13.05.40

Parvlaev Tiiu Brestis 2017-03-28 13.08.24
Uued parvlaevad (tiiu  (8)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
irwq.
7 aastat tagasi

Juba vana info – laev pani juba brünsbütteli poole teele