0

Päike vaheldub vihma ja lörtsiga

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuldnokad (arvo tarmula)
Kuldnokad saabuvad. Foto: Arvo Tarmula

Kosuv kõrgrõhuhari näitab täna päikest ja aitab õhutemperatuuri viie plusskraadi lähedusse. Kahe rõhuala piirimail on suuremal osal pilvi hõredalt, kuid üksikutes kohtades võib hoog vihma või lörtsi tulla. Puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul. Sooja on täna 1..6°C.

Laupäeval (25. märtsil) taandub kõrgrõhkkond lõuna poole ja madalrõhulohk laieneb Eesti kohale. Öö on selgem ja sajuta. Hommikul pilved tihenevad ja päev tuleb lörtsi- ja vihmasajuga. Tuul pöördub läänekaarest lõunakaarde ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, päeval 2..6°C.

Pühapäeva (26. märtsi) öösel on Eesti kohal nõrk kõrgrõhuvöönd. Taevas selgineb ja märkimisväärset sadu ei tule. Päeval laieneb põhja poolt madalrõhkkonna serv üle Soome lahe, tuul pöördub edelasse ja tugevneb. Sadu tõenäoliselt ei jõua. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, päeval 4..8°C, meretuulega rannikul on jahedam.

Esmaspäeval (27. märtsil) liigub uus aktiivne madalrõhkkond üle Skandinaavia põhjatipu Venemaale, selle serv laieneb Läänemere äärde ja tõstab loodetuule väga tugevaks, puhanguid 15, saartel ja rannikul 20 m/s. Tihedam sadu tõenäoliselt meile ei ulatu. Õhutemperatuur on öösel 1..3, päeval 3..7°C.

Teisipäeval (28. märtsil) jääb Eesti Venemaa kohal tegutseva aktiivse madalrõhkkonna serva. Kohati võib veidi sadada. Tugev lääne- ja loodetuul päeva peale nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 0..-3, päeval 1..4°C.

Kolmapäeval (29. märtsil) laieneb Skandinaaviast madalrõhuvöönd üle Läänemere. Öösel võib veidi lund sadada, päeval sajab siin-seal lörtsi ja vihma. Tuul on võrdlemisi nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, päeval 0..+4°C, soojema õhumassi kiiremal jõudmisel tõuseb veel paar-kolm kraadi kõrgemale.

Neljapäeval (30. märtsil) lisandub loodevoolus niiskust. Vahete-vahel sajab lörtsi ja vihma. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel -2..+3, päeval 3..+7°C.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz