Lääne Elu paberleht neljapäeval, 23. märtsil

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

lel2303001

Haapsalu pastorid tegid pöördumise HÕFFi vastu

Viie Haapsalu koguduse pastorid saatsid linnavalitsuse poole pöördumise, milles soovivad, et linn lõpetaks Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali toetamise.

„Oleme ühiselt seisukohal, et õudusi ja vägivalda kunstina esitavate filmide festival ei ole osa kultuuri väärtustava ja edendava kuurortlinna kuvandist,” seisab pöördumises.

Pastorid soovivad, et õudus- ja fantaasiafilmide festivalile planeeritud linnavalitsuse toetus suunataks C. Kreegi nimelise Haapsalu muusikakooli tegevuse edendamiseks ja muusikainstrumentide ostmiseks.

Haldusreform ähvardab postivõrku harvendada

Pärast haldusreformi võimaldaks postiseadus Läänemaal sulgeda kuni kaheksa postipunkti.

Kui omavalitsused sügisel ühinevad, võimaldab see sulgeda kuni kaheksa postiasutust Lääneranna ja Lääne-Nigula vallas ning Haapsalu linnas. Linnas on praegu üks postkontor, Ridala vallas kaks – Uuemõisa ja Ridala. Kui uus omavalitsus nimetatakse linnaks, võimaldaks seadus need kaks postiasutust kinni panna, sest Haapsalu postkontorit vaevalt et suletakse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
39 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
.
7 aastat tagasi

jama

Uskmatu
7 aastat tagasi

Ühest ma ei saa aru, kas see üritus on lastele? Kui on, siis on tõesti kummaline, et selline asi toimub. Kas siis filmidel vanusepiirangut polegi või seda ei kontrollita saali uksel.
Kui lapsed sinna ei pääse, siis milles probleem. Film on fantaasia. Tõestisündinud õudus laste vastu on see mida pedofiilidest usuvennad laias ilmas nendega teevad, ei tea kas ka Eestis, tahaks loota et mitte.

uuemõisakas
7 aastat tagasi

Kui see viisakas pöördumine nii palju sappi tekitab, siis järelikult on pastorite jutus tõeiva sees..Kui mul oleks võimalik raha investeerida nende kahe vahel, siis 100 prossu laste muusikalise arendamise poolt Ja enne sapi pritsimist on kasulik ka pöördumise sisu läbi lugeda, mitte piirduda pealkirjade ja juhtkirjade lugemisega.

Eestlane
7 aastat tagasi

Kirikute lammutusmaterjalist saax Haapsalu tänavad lapitus

Nuhjah
7 aastat tagasi

Puht lollakaks oma usumaailmas pööranud – seda õudust, mida usu nimel Eestis ja mujal maailmas läbi ajaloo korda on saadetud ei ületa nüüd ükski film …

Toomase maagilised trussikud
7 aastat tagasi

Riik ei peaks toetama ka kirikuid. Suunaku see raha parem muusikakoolidesse ja ei jätkuks pillimängijaid sest kogus oleks meeletu. Tegelegu oma asjadega e siis õhumüügiga ja ärgu toppigu oma nina teiste rahakotti.

uskmatu+toomas
7 aastat tagasi

Valmistatakse ette põlvkonda tulevasteks õudusteks.Kui tõejärgne ajastu läbi saab siis algabki õuduste ajastu mille kõrval tänapäeva homod ja pedofiilid on süüta lambukesed.

Lugeja
7 aastat tagasi

Tundub, et enamus kommenteerijaid ei ole artiklit läbi lugenud ja pasundavad siin niisama. Mina isiklikult lugesin paberlehest kogu artikli läbi ja sisu ei ole see, et ollakse millegi vastu vaid küsimus selles, et linn ei peaks toetama Höffi 7000 euroga vaid võiks sellele rahale parema kasutuse leida, ettepanek on see pigem anda muusikakoolile.

arvamus
7 aastat tagasi

Ootan huviga, millal järgmine punt välja ilmub, kes millegi vastu kiunu üles kisub – Ameerika autode show ja Augustibluus – need ju puha roiskuva Ameerika kapitalismi ilmingud – keelata!
Need kirikutegelased vaadaku kõigepealt peeglisse ja tuletagu endale meelde, kui palju on usu lipu all tapetud, piinatud ja hävitatud, terved Kesk-Ameerika tsivilisatsioonid kadusid maamunalt. Ja nüüd õiendavad mingite filmide pärast.Klassikaline silmakirjalikkus.
NB – pole isegi ühelgi festivaliüritusel käinud ega lähe ka – pole minu maitse.

Mari
7 aastat tagasi

Ennem kadugu kirikud,papid ja need muud.Täiesti
möttetu värk.Aga öudukaid,kes tahab,las vaatab
ja ega nad öudsamad pole kui kogu see kiriku
jura.