7

Politsei tabas autoroolist 44 joobes juhti

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

PolitseilogoPolitsei tabas eelmise ööpäeva jooksul üle Eesti 44 joobes autojuhti.

Tabatud juhtidest kolm olid narkojoobes ja 41 alkoholi tarvitanud.

Kui juht on 0,2–1,49-promillises joobes, võib teda väärteo korras karistada kuni 1200 euro suuruse trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või üle 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada 30–500 päevamäära suuruse rahatrahviga või kuni kolmeaastase vangistusega ning lisakaristusena saab võtta ära ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks ning konfiskeerida sõiduki.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Tziis
Tziis

Tulge panfiilovka,ja vam dam.

Puzik
Puzik

Mul küll läheb kenasti.

Läänlane
Läänlane

Meil on praegu mitu Haapsalu poissi narko pärast vahiall. Suured kogused ja keegi sellest ei räägi… Miks, sest keegi ei julge kuna nad on kellegi keegi, nn uussugulased:))

Tore+on
Tore+on

Äri on äri ja kui mõni hooletu müüja vahele jääb või kinnimajja viiakse, siis turul hind tõuseb, mis toob uued tegijad tänavale ja ajavad äri edasi juba kõrgema hinnaga ning ettevaatlikumalt, õppides vahelejääjate eksimustest. Kus nõudlus, seal pakkumine, mis on turumajanduse esimene reegel. Paraku politsei võitleb kahjuks tagajärgedega, aga vaja on võidelda nõudlusega, aga selleks politseil ressurssi napib. Lihtsam on raporteerida avalikkusele kinnipüütud tänavamüüjatest.

Jk
Jk

pidasin siiski silmas üle piiri veetavat kraami ja kohapealseid vabrikuid. Isikud on ju teada, egas politsei nii rumal ka ei ole, et mitte midagi ei tea. Millegipärast , aga võetaksegi ainult mõtetuid tänavamüüjaid kinni.

Jk
Jk

3 narkojoobes juhti!? Koguaeg loed, et narkovahendajaid võetakse kinni, aga ikka on sassis peaga narkarid rooli taga! Kui nii väikses riigis nagu seda on Eesti ei saada narkomüüjatest jagu, siis vihjab see otseselt sellele, et juu siis pole vaja seda businessi siinmaal lõpetada, keegi suurem onu saab kasumit ja väike politseikoer ajab tuult väljal ainult taga.

kk
kk

Ilmselt oleks võimalik likvideerida nii 99% narkomaaniat kui ka 99% roolijoomarlust. Kuid see ressurss, mis selleks kuluks, oleks ebamõistlikult suur.

wpDiscuz