0

Mati Kallemets võitis oma vanuseklassis Estoloppeti maratonisarja

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Estoloppeti pikamaasuusatajate sarja 20. hooaja võitsid Martti Himma ja Reeda Tuula, võistkondlikus arvestuses oli edukaim SuusaAkadeemia Eliit. Vanuseklassis M70 võitis paliverelane Mati Kallemets, Juhan Lukk, kes on samuti Paliverest, oli M60 vanuseklassis üldarvestuses kaheksas.

“Esmakordselt õnnestus Estoloppet sarja kokkuvõttes M70 klass võita kuigi hooaeg kulges kesiste lumeolude tõttu stiilis, kas maraton toimub, ei toimu,” kirjutas Kallemets oma sotsiaalmeediapostituses.

Tänavune Estoloppeti sari: Alutaguse klassika maraton 10 km uisutamine, Tallinna maraton 10 km uisutamist 40 km asemel, 44. Tartu klassikamaraton toimus Tehvandi 6 km kunstlumeringil 34 km, 43. Haanja klassikamaraton matkana, kus mõnel rajalõigul lumi sulanud.

Kuna 19. Tamsalu uisumaraton oli edasi lükatud märtsikuu lume lootuses ja ilm kord sulatas kord külmetas ning lõpptulemusena toimus 19. Tamsalu uisumaraton Tamsalu 9 km rajal matkna koos ajavõtuga.

Hommikul sadas Tamsalu suusarajale 3-4 cm märga lund ja veidi üle saja võistljeja saadeti rajale ühisstardist, kus esirajast startis 5 alati kohal võistlejat koos võistlejanumbriga 1006 peaaegu alati kohal suusamaratoonaritega.

“Kui juba aega võetakse, siis tuleb minna täiega ning õnnestus esimesel kilomeetril asuvasse pudelikaela tunnelisse saada esimeste hulgas, mis võimaldas suusatada peagrupi sabas, mis tähendas värskelt sadanud märjal lumel jälje ajamist ja mõõdumise võimalus värskel lumel puudus,” meenutas Kallemets. “Õnneks seekord jõudu jagus ja viimases joogipunktis sai grupist mõõda ja viimased kaks kilomeetrit tuli üksina suusatada ning alles enne lõpujoont jõudis paar võistlejat järgi. Ikka on hea tunne peale rasket pingutust üle lõpujoone saada.”

Estoloppeti 20. hooaja võitja Martti Himma jaoks kaalub rõõm suusatamisest saavutuse üle. “Kõik toimunud etapid olid minu jaoks väga positiivsed üritused ja toredad nädalavahetused. Olin tänavu selline rohkem kodune sportlane. Hea meelega oleksin kõik maratonid kaasa teinud, aga eks lumeolud olid tõesti keerulised. Samas mul on korraldajatele ainult kiidusõnu öelda, nii võistluse läbiviimise kui ette valmistatud radade kohta,” ütles Himma ja soovitas kõigil suusaspordi peale mõelda, sest see hoiab tervise korras.

Estoloppet 2017 Tamsalu suusamatk ja hooaja lõpetamine 11. märtsil. Fotod: erakogu

Kallemets estoloppet

Kallemets estoloppet

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz