0

Selgusid läinud aasta parimad Eesti autorite raamatud

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

laulud-või-niiEesti Kirjastuste Liit ja raamatukaupluste kett Apollo kuulutasid neljapäeval välja läinud aasta parimad Eesti autorite raamatud.

Parimad raamatud selgitati Eesti autori luule, Eesti autori ilukirjanduse, Eesti autori lasteraamatu, eestlase loo, Eesti autori aimeraamatu ja Eesti autori käsiraamatu kategoorias.

Eesti autori luule kategooria parimad raamatud olid Vladislav Koržetsi “Laulud või nii” (pildil), Siiri Sisaski “Mismoodi ma seda maailma armastan”, Rein Veidemanni “Sada hetke Eesti luules” ning Indrek Hirve “Kuradisild” ja “Südasügis”.

Eesti autorite ilukirjanduse kategoorias olid parimad Indrek Hargla “Raudrästiku aeg. Muinas-Eesti kriminaalromaan”, Ira Lemberi “Hea kasvatusega mees”, Tõnu Õnnepalu “Klaasveranda”, Katrin Pautsi “Politseiniku tütar. Saaremaa põnevik” ja HAPKOMAH-i “Kuidas minust sai HAPKOMAH”.

Eesti autori lasteraamatu kategoorias osutusid parimaks Ilmar Tomuski “Algaja ajaränduri seiklused”, Aino Perviku “Hädaoru kuningas”, Ülle Rästa, Loora Rästa, Sandra Vesmani ja Stig Rästa “Tõeline muinasjutt. Viisi-, värsi- ja värviraamat” ning sellega kaasas olev CD, Aino Perviku “Sinivant kuulab unejuttu” ja Mika Keräneni “Jõmmu”.

Eestlaste loo kategoorias olid parimad Mihkel Raua “Kus ma olen ja kuidas sina võid palju kaugemale jõuda” ning “Hendrik Sal-Saller. Intervjuu iseendaga”, Ave Alavainu “Ave alavainu 50:50 elueklektika”, Marju Lauristini, Ene Hioni ja Margot Visnapi “Marjustini sajand. Kõnelused Marju Lauristiniga elust, Eestist, Euroopast” ning Hannes Võrno “Missioon. Ühe missiooni päevikud”.

Eesti autori aimeraamatu kategoorias osutusid parimaks Aleksei ja Marcus Turovski “Teekond urust templisse ehk märk on vaataja silmades”, Mati Kaalu “Mõisate kadunud hiilgus. Eestimaa mõisainterjööride lugu”, Karl Kello “Templirüütlid Saaremaal”, Marja Kallasmaa, Evar Saare, Peeter Mälli, Marje Joalaiu, Arvis Kiristaja, Enn Ernitsa, Mariko Fasteri, Fred Pussi, Tiina Laansalu, Marit Alase, Valdek Palli, Marianne Blomqvisti, Marge Kuslapi, Anželika Šteingolde, Karl Pajusalu ja Urmas Sutropi “Eesti kohanimeraamat” ning Rein Muuluka “Abandonia. Eestimaa mahajäetud paigad”.

Eesti autori käsiraamatu kategoorias olid parimad Vladislav ja Kaarel Koržetsi “Koržetsi suur kalaraamat”, Rene Bürklandi “Tark tee terviseni”, Sandra Vungi “Taimsed õhtusöögid. Toekad kõhutäied igaks päevaks”, Eliq Maraniku “101 smuutit. Värskust ja vitamiine” ning Merle Liivaku ja Hele-Mai Alamaa “Lase mind kööki! Kahvliahvi retseptiraamat lastele”.

Lisaks valiti välja ka Apollo lemmik, milleks on Katrin Pautsi “Politseiniku tütar. Saaremaa põnevik”.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz