0

Ilmateenistus: külmimad ilmad on sel nädalal teisipäeval ja kolmapäeval

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilm 2017-02-06 12.17.38Nädala külmimad päevad on teisipäev ja kolmapäev, lumelisa oodata ei ole, teatas riigi ilmateenistus.

Teisipäev (7. veebruar) tuleb kõrgrõhkkonna servas sajuta. Ida- ja kagutuul nõrgeneb. Eesti kohale kandub kirdevoolus külma juurde ja selgineva taeva all langeb õhutemperatuur -12..-17, Ida-Eestis -20°C ümbrusse, päeval tõuseb -7..-12°C-ni, idaservas kuni -15°C.

Kolmapäeval (8. veebruaril) on külm kõrgrõhkkond na mõju suureneb. Ilm on sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur on -11..-16, Kagu-Eestis langeb ikka -20°C-ni langeda, päeval tõuseb -5..-10°C-ni.

Neljapäeval (9. veebruaril) nihkub küll Läänemere kohale väheaktiivne madalrõhulohk, kuid selle sajupilved Eestini ei jõua. 60-ndast laiuskraadist põhja pool valitseb võimas kõrgrõhuala ja selle serv katab Eesti idaosa ning hoiab ilma sajuta ja võrdlemisi selge taevaga. Kagutuul muutub tuntavamaks Lääne-Eesti rannikualadel, sisemaal püsib võrdlemisi rahulik ilm. Õhutemperatuur on öösel -7..-12, Ida- ja Lõuna-Eestis langeb -15°C ümbrusse, päeval tõuseb -3..-8°C-ni.

Reedel (10. veebruaril) on taas mõjusamaks kõrgrõhuvöönd ja ilm on Eestis sajuta ning rahulik. Õhutemperatuur on öösel -10..-15, saarte rannikul -5°C ümbruses, päeval -2..-7°C.

Laupäeval (11. veebruaril) liigub kõrgrõhkkond Eesti kohale, aga jääb tasapisi nõrgemaks. Puhub mõõdukas kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -8..-13, saarte rannikul -5°C ümbruses, päeval -2..-7°C.

Pühapäeval (12. veebruaril) survestab kõrgrõhkkonda põhja poolt madalrõhkkond ja läänekaare tuul võib tugevneda, kuid sadu meile ei ulatu. Õhutemperatuur on öösel -7..-12, saartel ja läänerannikul kuni -5, päeval -2..-7°C.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz