0

Kleer Jaani ja Emma Katharina Hein hiilgasid TV 10 olümpiastardis

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kaja Ladva koos oma õpilaste Emma-Katharina Heina ja Kleer Jaaniga
Kaja Ladva koos oma õpilaste Emma-Katharina Heina ja Kleer Jaaniga. Foto: erakogu

TV 10 olümpiastardi teisel etapil Tallinnas paistsid silma Läänemaa kergejõustiklased.

Kuni 12aastaste tüdrukute kõrgushüppes olid meie tüdrukud väga tublid. 1.37 alistus Anett Saarjõel teisel katsel, mis tõttu jäi ta napilt neljandaks. Kleer Jaani, kelle isiklik rekord oli seni 1.45, oli kindel võistluste favoriit. Emma Katharina Heina isiklik mark oli vaid 1.35. Emma parandas katse katse haaval oma isiklikku rekordit, ületas 1.37 kindlalt esimesel katsel, Kleer sai üle teisel katsel. Muutus tuli alles 1.46 peal, kus Kleer ületas kõrguse teisel ja Emma kolmandal katsel. Edasi hüppas Kleer juba liidrina üle 1.49 ja vormistas enda nimela kindla võidu. Emma Kathariina Heinale tubli teine koht.

60 m tõkkejooksus sai Emma Hein finaali kõige kiirema tulemuse ning uue maakonna rekordiga 9,94. Finaalis parandas ta oma tulemust veel ning võitis kogu võistluse ülekaalukalt ajaga 9,91. Emma on sel aastal lisaks parandanud ka omavanuste teivashüppe rekordit, viies selle 2.61-le. Kleer Jaani jooksis 60 m tõkkejooksu B-finaalis aja 9,95 ja oli 71 võistleja konkurentsis kaheteistkümnes.

Kuni 14aastaste 60 m tõkkejooksus sai B-finaali 7 tulemusega 10,12 Keity-Linna Kallas. B-finaalis oli kerge komistus neljandal tõkkel ning ta sai 60 võistleja seas üheksanda koha. Kaugushüppes jäi Keity-Liina Kallas esimesena finaalist välja, hüpates 4.69. Maily Märss võistelses endast aasta vanematega oli tõkkejooksus 10,48-ga kolmeteistkümnes.

Kuni 12aastaste poiste 60 m tõkkejooksus oli tubli Tanel Toomemägi, kes jooksis B-finaalis ja sai tulemusega 10,33 67 jooksja seas kümnenda koha. Kõrgushüppes oli Tanel tulemusega 1.21 kolmekümnekuues.

Kuni 14aastaste poiste teivashüppes sai Kristjan Lebedev jagu kõrgusets 2.21 ning sai 18. koha.

Koolide arvestuses on kahe etapi järel väikekoolide arvestuses võistlev Ridala põhikooli ja Uuemõisa algkooli ühendvõistkond 12 kooli konkurentsis kolmandal kohal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz