Läänemaa oravad jäid arendusjuhist ilma

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tõnu Parbus (urmas lauri)
Tõnu Parbus. Foto: Urmas Lauri

Novembri algusest pole Reformierakonna Läänemaa piirkonnal enam arendusjuhti, sest senine juht Tõnu Parbus sunniti lahkuma, võimalik mantlipärija polnud aga kõigile maakonnaorganisatsiooni juhatuse liikmetele vastuvõetav.

Väidetavalt ei tea lõviosa Läänemaa nn reaoravaid siiani, et arendusjuhti neil enam pole. Teine väide on, et mõned reformierakondlased soovisid arendusjuhiks Reimo Nebokati venda Olari Nebokatti. Asja sellest mõttest ei saanud, sest see vangerdus polnud kõigile meeltmööda.

Haapsalu linna avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus ei tee asjast saladust. „Jah, ma ei ole enam kohalik arendusjuht, novembri algusest,” kinnitas ta telefonis. Aga kes siis on? „Kedagi pole. Koht on tühi.”

Mullu oktoobris tegi erakonna piirkonnajuht Lauri Luik Parbusega juttu eesseisvast valimiskampaaniast ja uuris, kas Parbusel „silmad ikka säravad”. Parbus tunnistas Luigele, et osa huvidest on tõesti mujal, aga valmisolek taas kampaaniat vedada on täiesti olemas. Pärast seda annaks ta hea meelega oma koha kellelegi järgmisele. Paari nädala jooksul arutati teemat mitu korda, Luik pakkus välja, et Parbus võib ka kohe ameti maha panna – kampaania tuleb pingeline ja panustada tuleb täie rauaga. „Ma olen üheksa aastat seda tööd teinud ja kõik valimised, mis sel ajal on olnud, on Läänemaal erakonnana võidetud. Pluss kahed riigikogu valimised,” lisas Parbus ääremärkuse.

Mingit solvumist tal enda sõnul siiski polnud – aastatega poliitikas on mängureeglid juba selged. Jutu sees selgus ka, et uue arendusjuhina on arutatud Reimo Nebokati venna Olari nime. „Lauri rõhutas, et muudatused tulevad ainult siis, kui ma ise tahan. Aga tunnetus oli, et tegelikult on plaan juba muutunud,” lisas Parbus.

Novembri alguses peeti juhatuse koosolek, kus arutati „Parbuse personaalküsimust”. Järgmisel päeval sai ta suunava kõne peakontorist: oleks mõistlik asi vormistada.

Parbus kirjutas samal päeval avalduse.

Täismahus artiklit saab lugeda Lääne Elu 26. jaanuari paberlehest.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Reformierakonna Läänemaa arendusjuht on Jaanus Ratas | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] ka "Läänemaa oravad jäid arendusjuhist ilma" ja "Juhtkiri: oravate […]

no
7 aastat tagasi

eks oligi absurd,et linnavalitsuse avalike suhete spetsialist vaid reformierakonna asju ajas.

einoh
7 aastat tagasi

hea arendusjuht võiks olla Merle Mäesalu eeskätt IRLle muidugi, aga võib ka parteid vahetada, siis Suklesega paras paar

toomas
7 aastat tagasi

..jah, tsensuur on kõva, minu kommentaar on kadunud kõigi nelja tuule poole:
kirjutasin, et Luik lõi Parbusele samamoodi noa selga, nagu Nebokat Kallasele presidendivalimie kampaania ajal nimetades teda kremli poolt mõjutatuks ja Luik võiks demagoogilises süüdistuse “mittesäravate silmade kohta” midagi asjalikumat öelda – eks näeb, kui kiiresti see kommentaar kustub 🙂

Juhtkiri: oravate poliitmängud | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Samal teemal. […]

tondikene
7 aastat tagasi

haige erakond. täies koosseisus.

Arvamus
7 aastat tagasi

Arendusjuht peaks olema siiski ka teatava kogemusega. Olgu need asjad reformikatel kuidas on, aga kampaaniat vedama ja arengu eest vastutama ei sobi suvaline naga, kel kogemused valdkonnas puuduvad – vähemalt selles osas tehti õige otsus. Noorem Nebokat jäägu ikka oma liistude juurde ja veeretagu kuuli.

to Arvamus
7 aastat tagasi

Miks sa kõrvalvaatajana arvad, et Sukles tegi õige otsuse? Tegelikult tahab ta oma reformierakonda hoida kõrgel moraalsel tasemel. Ta saab väga hästi aru, et tema aeg hakkab kukkuma. Kui ta kandideeriks reformierakonnas ja järsku õnnestub erakonnal jällegi juhtimise juurde saada ning oh seda häda, kui talle usaldatakse selle ebamäärase linn-valla juhtimine. Miks peaks ta seetõttu aastapalgast loobuma? Ei-ei raha, raha, raha….

Arvamus
7 aastat tagasi

Tõepoolest – reformierakonna aeg on ümber saanud. Usun, et järgmise volikogu koosseisus reformierakondlasi lihtsalt pole. Aeg on lihtsalt ümber ja selline plahvatus erakonnas oli asjade loomulik käik.
Urmas Sukles tegi vägi õige ja ettenägeliku otsuse. Edu!

Aksel
7 aastat tagasi

Broilerite elu ei ole kunagi kerge ja kanalasse astudes tuleb sellega arvestada. Seal on ikka nii, et kes liigub suurema kilekotiga, teeb rohkem niks-niks või naks-naks, see on eelistatud.