0

Verekeskus kutsub Läänemaa inimesi selle aasta esimesele doonoripäevale

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

doonor

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama neljapäeval, 2. veebruaril kella 10.30-14.30 Haapsalu Kultuurikeskuses (Posti 3) toimuvale doonoripäevale, et kõik abivalmid ja sooja südamega Läänemaa inimesed saaksid teha heategusid ning kinkida abivajajatele nende järgmise sünnipäeva.

„Täname kõiki möödunud aastal doonorina heategusid teinud Läänemaa inimesi ning ka Haapsalu linavalitsust doonorluse toetamise eest. Loodame, et seekord on Läänemaa inimeste aktiivsus vähemasti sama suur ning meie verevarud täienevad jõudsalt,“ rõhutas verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta. Verekeskus julgustab doonoreid verd loovutama regulaarselt, kolm-neli korda aastas. Minimaalne kahe vereloovutamise vaheline aeg peab olema 60 päeva, naistel soovituslikult 90 päeva.

Iga vereloovutus aitab vähemalt kolme patsienti. Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada. Eesti haiglates tehakse vereülekanne ligi 19 000 patsiendile aastas.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz