Sotsiaalkindlustusametisse on toodud ligi tuhat tööraamatut

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tööraamat,_Vikipeedia

Inimesed on selle nädala esimestel päevadel toonud sotsiaalkindlustusametisse ligi tuhat tööraamatut.

"Esmaspäeva hommikust kuni kolmapäeval kella kümneni oli üle Eesti toodud 814 tööraamatud ja tõenäoliselt tuleb õhtuks tuhat täis," ütles kolmapäeva pärastlõunal BNS-ile hüvitiste osakonna juht Kati Kümnik. Ta lisas, et üldse on ametis hoiul pisut üle 5000 tööraamatu.

Sotsiaalkindlustusamet kutsus möödunud nädala lõpus tööraamatut ametisse tooma neid inimesi, kes ei saa veel pensioni ja on töötanud enne 1999. aastat.

Kümnik lausus, et erandkorras on võimalik lasta teha kohapeal tööraamatust koopia. "See on põhimõtteliselt võimalik. Üldjuhul võtame siiski originaali enda kätte ja pärast andmete infosüsteemi sisestamist tagastame inimesele tööraamatu," lausus ta.

Kümniku sõnul ei saa ametisse tuua mujal tehtud tööraamatu koopiat. "Palume esitada originaaldokumendi," ütles ta.

Sotsiaalkindlustusameti pressiesindaja kinnitas BNS-ile, inimene saab ametist teatise tööraamatu toomise kohta.

Tööraamatu võib saata posti teel Tallinnasse aadressil Endla 8 või tuua sotsiaalkindlustusameti klienditeenindusse üle Eesti. Tööraamatu võib tuua inimene ise või tööandja, kes ei ole saanud tööraamatut pärast töösuhte lõpetamist töötajale üle anda. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imelik
7 aastat tagasi

See “paanika osakond” on SKA laiskuse ja lolluse tagajärjel tekitatud.
Soovitaks neil tutvuda TLS § 131, mille lõige 2 kohaselt tuleb enne 01.07.2009 sõlmitud töölepinguid varem kehtinud töölepingu seaduse alusel säilitada 50 aastat töölepingu lõppemisest.
Nii et lõpetagu kodanike jooksutamine.

Oh ja ah, see pole Uus Teema
7 aastat tagasi

Tegelikult juba enne 2014 aastat püsti pandud.
Milleks`ile, su jutt on üsna õige. Mis aga tuhandete tööraamatute arhiivindamisse puutub, siis SKA-l ongi arhiiv spetsiaalselt selleks kohaldatud ja tööraamatud on hoiul JÕGEVAL.
Mõni inimene, kes arvab, et tal on tööraamat kadunud, saab lasta teha päringu, kas mingil moel on see sattunud SKA-sse. Endised tööandjad näiteks ära saatnud ja nii edasi…
Lugege lisa siit : http://www.rmp.ee/toooigus/tls/tooraamatute-hoiule-andmine-sotsiaalkindlustusametisse-2014-03-31

järjekordne
7 aastat tagasi

paanikaosakond. Kõik tormavad raamatud näpus, milleks, kui veel mitu aastat pensionini aega. Mis oma käes see kindel, küll jõuab viia kasvõi 3-4kuud enne pensioniaja algust.

milleks
7 aastat tagasi

kiirustada neid raamatuid viima, inimesed on sabinasse aetud ja tormavad kohale tööraamat näpus. Mõtet on viia neil, kes varsti hakkavad pensionilejääma, et siis ka enne 1999a. töötatud aeg arvesse läheks. Kui ma hakkan pensionit saama näiteks alles 2-3-4-5a pärast, no milleks praegu seda raamatut viia. Hoia alles ja mõned kuud enne pensionile suundumist viid. Rumalus on raamat sinna jätta, ega see pole arhhiiv,et tuhandeid tööraamatuid hoiustada.Või olen ma äkki millestki valesti aru saanud.