Tõnis Krikk võitis fotokonkursi „Fotograaf pilti püüdmas“

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

fotokonkursi-voidutoo-76656572
Fotograaf pilti püüdmas. Foto: Tõnis Krikk

Fotokonkursi „Fotograaf pilti püüdmas“ võitis haapsallase Tõnis Kriki foto pardipoegi jahtivast kaelani vees fotograafist, kes oleks äärepealt suures õhinas kalli fototehnikast ilma jäänud.

„Pilt on tehtud varasuvel Läänemaal, Pullapääl, ühes väikeses tiigis, kus pesitsevad sinikaelpardid,” kirjeldas võidufoto autor foto sündi. “Kuna pardipojad olid hiljaaegu koorunud, käis Haapsalu hobiloodusfotograaf Kauro Kuik neid seal vahest pildistamas. Avaldasin soovi kaasa minna, et aimu saada, kuidas linde pildistatakse. Pildil on fotograaf vaikselt hiilinud vette (mis ei olnud just eriti soe), et saada partidele maksimaalselt lähedale. Ise üritasin kalda lähedalt tema tegevust jäädvustada. Pildistatud on väga madalalt, vee piirilt, lootes saada pildile ka peegeldust.“

Teise koha vääriliseks hindas žürii kaks tööd, Jan Lepamaa “Polaarpiltniku”, kus on pildil talvine rannik ja jääväljad, ning Argo Argeli foto “Mees mäel”.

Fotokonkursile laekunud fotod pidid rääkima midagi fotograafist või fotograafist – mis toimub kaadri taga ja milliseid raskusi tuleb fotograafidel igapäevaselt huvitavate fotode saamisel ületada.

Konkursile laekus ligi 100 fotot nii loodus-, pressi- kui spordifotograafidelt, aga ka lihtsalt hobifotograafidelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
anton
7 aastat tagasi

Sellise toruga ei hiili üksi fotograaf kõrvuni mudas. Teleobjektiivid ongi selleks tehtud, et ei peaks kaameraga sukelduma. Pooluppunud draamaatikat arvestades, kasutati foto tegemisel stiliseeritud joogitopsi, mis oli täiendatud kuni kolme kartongist kohvitopsiga. Võis olla tegemist ka kasepuidust treitud kurikalaadse tootega…