Autode registreerimistasu tuleb ilmselt juba järgmisel aastal

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

auto

Foto: arhiiv

Uus loodav valitsusliit plaanib mootorsõidukite pealt ühekordset registreerimistasu küsima hakata juba järgmisel aastal, ilmselt jõustub muudatus suvekuudel.

ERR-i andmeil tuleb 2,5 eurot kilovati kohta seaduse jõustumisel maksta ühekordselt autot ostes, kui auto võimsus on kuni 130 kilovatti.

Võimsamate, üle 130-kilovatiste autode puhul oleks iga täiendav kilovatt maksustatud ilmselt 7,5 euroga. Üle 200-kilovatiste autode puhul maksaks üks kilovatt 17,5 eurot. Seadus peaks plaanide kohaselt jõustuma 2018. aastast.
Samas tuleb arvestada, et nende numbrite puhul on tegu esialgsete plaanidega ja need võivad ka muutuda.

Järgmiseks aastaks näeb Keskerakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ning Isamaa ja Res Publica (IRL) moodustatava valitsuse detailne majandusprogramm sellest tasust ette 8 miljonit eurot tulu. Aastatel 2018, 2019 ja 2020 peaks sellest maksust laekuma 15 miljonit eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
7 aastat tagasi

Rikkaks olemist peabki maksustama!

Kodanik
7 aastat tagasi

Ise te selle Rõivase minema kihutasite.

nali
7 aastat tagasi

Kui vaja inimestelt võtta siis kohe jãrgmisel
aastal, aga kui vaja anda siis ei jõua ennem
kui 2018 ja hea kui siiski! 😉

Mnjah:)
7 aastat tagasi

Selmet et teha üldine ja mõistliku määraga automaks(omandimaks) kõigile siis ikka tehakse see kõrge määraga ühele väiksele grupile. Lollusel ei ole piire.

saag
7 aastat tagasi
Reply to  Mnjah:)

Võetakse kust võtta annab ning see on õige. Enamasti ostavad tutt-uusi autosid ikka varakamad inimesed. Mõnel maaperel on nende päevinäinud Opel ainus vahend linna jõudmiseks. Neile niigi raskes olukorras veel üks maks kaela väänata oleks kurjast.

Mnjah:)
7 aastat tagasi
Reply to  saag

Kui sa mõistaksid, et suures pildis ei aita see väikese osa autode maksustamine tasakaalu viia tehtavad uue koalitsiooni maksusoodustused ning ikka peab tulevikus tõstma kaudseid makse ehk sisuliselt on sul odavam maksta mõistlikku üldist automaksu kui maksta kinni teisi maksutõuse kuivõrd tehtavad muudatused ei ole reaalsed ja viivad sinu rahakotist tulevikus kordades rohkem. Taevas avita!