Karilaid ei välista majandusministriks saamist

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Jaanus Karilaid (arvo tarmula) (11)

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Tänane Postimees kirjutab, et Läänemaa keskerakondlaste juht Jaanus Karilaid võib saada majandusministriks.

Karilaid ütles Lääne Elule, et poliitikas ei saa midagi välistada. „See on pelgalt spekulatsioon. Ametipostide üle hakatakse mõtlema ja vaidlema alles nädala pärast,” teatas Karilaid.

„Minu jaoks on prioriteediks koalitsioonilepingu sisu, et sinna saaksid sisse punktid, millest on räägitud ligemale kümme aastat,” ütles Karilaid. Ta jätkas, et oluline on rääkida regionaalpoliitikast ehk kuidas turgutada elu väljaspool tõmbekeskusi.

„Tähtis on ka see, et saaks nüüd lõpuks ometi midagi kindlat ära teha, mida on valijatele lubatud,” jätkas Karilaid. „Nüüd on ainulaadne võimalus kolme erakonnaga (IRL, Keskerakond ja SDE) kokkuleppeid sõlmida ja tegutsema asuda.”

Küll aga leidis Karilaid, et kokkulepeteni jõudmine ei ole lihtne. „See on omaette poliitiline kunst,” ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lahe
7 aastat tagasi

seda narri pole kyll vaja kuhugi las istub kodus parem

Külamees
7 aastat tagasi

Majandusministri koht on pea- ja välisministri järel kolmas.Heaks tooniks oleks kui need jagatakse koalitsioonipartnerite vahel võrdsemalt.Praegu olid kõik kolm reformi käes ja partnerid võtsid seda kui sundabielu,millesse olid valimistel põrumise järel sunnitud astuma,et mitte päris pildilt kaduma minna.Valitsusse loodavad saada ka riigikogu uustulnukad ja nii võib(ministri) kohtadega kitsaks minna.
Igatahes oli eila foorumis kena näha kuidas 5 kuuest särasid ja olid üle hulga aja täis entusiasmi.Sai ka kinnitust see,et reformi üheks sambaks oli Savisaar,niipea kui see alt tõmmati tuli kukkumine.

Imelik
7 aastat tagasi

Kas Karilaid eilset pressikonverentsi ei kuulanud?
Öeldi selgelt, et kellegi valimisprogrammi ellu viima ei hakata.
Koostöös pannakse paika põhimõtted ja eesmärgid ning lähtutakse sellest, mis viib sellele lähemale (tulgu idee kust iganes). Hindamisel kasutatakse eksperte.
Poliitiliste plakatitega võib seepeale… teadagi mis. “Maailmavaatega” ka.