Nebokat kritiseeris teravalt Kallase väljaütlemisi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ridala volikogu 118 Reimo Nebokat Reimo Nebokat. Foto: Urmas Lauri

Reformierakonna peasekretär Reimo Nebokat nimetas kummaliseks erakonna auesimehe Siim Kallase kriitikat Reformierakonna aadressil ning soovitas Kallasel aeg maha võtta.

"Erakond toetas Siim Kallast nii riigikogus kui valimiskogus. Mõlemas sai Siim Kallas parima tulemuse ja tänas erakonda toe eest. Seetõttu on kummaline tema tänaseid väljaütlemisi lugeda," teatas Nebokat erakonna pressiesindaja vahendusel.

"Mõistan inimlikult, et Siim Kallas on kibestunud, et ta ei saanud presidendiks. Ütleme siis nii, nagu asjad on – see oleks olnud võimalik vaid Edgar Savisaare juhitava Keskerakonnaga koostöös," sõnas Nebokat. Ta märkis, et Reformierakond on välistanud koostöö Savisaarega juba 2007. aastast.

"Aga ometigi ihaldab pidevalt keegi seda sõprust Kremli-meelsuse esindajaga. Nimetades seda seejuures rahulolematuseks erakonna juhtimisega. See ongi see põhiline erimeelsus, pole ju ammu saladus, et Siim Kallas, Rein Lang ja mõned veel on Hundisilmal külalised olnud. Erakond seda ei poolda ja nii ka jääb," sõnas Nebokat.

"Kui Siim [Kallas] sellega rahul ei ole või on pettunud Eesti rahva või valijameeste otsuses, siis soovitan tal kindlasti aja maha võtta, sest kibestumisega saab sündida vaid halbu asju ja ebaõnnestunud ütlemisi," ütles Nebokat.

Reformierakonna praeguse juhtimise suhtes kriitiline erakonna auesimees Siim Kallas ei välistanud uue partei loomist, kirjutab Äripäev reedel. "See on keeruline asi. Ma ei taha öelda ka, et see täiesti välistatud on, aga on vara veel. Peab mõtlema," ütles Kallas vastuseks ajalehe küsimusele uue erakonna loomise kohta.

Kallas lisas, et tema jaoks on hetkel võtmekohaks see, kuidas Reformierakond edasi liigub ja kas tunnistatakse suuri lahkhelisid erakonna sees või mitte. Palju sõltub erakonna hoiakust, kui sammutakse edasi ühtse perena, justkui kahte vastasleeri poleks eksisteerinud, siis see pole Kallasele vastuvõetav. "Üks suur seltskond mind ei tahtnud – see oli selge. Ja ka presidendivalimistel oli see ju selge. Kunagi varem pole seda olnud, et on mingi otsus ja nad ei lase ennast sellest segada," sõnas Kallas.


Samal teemal: "Siim Kallas: mulle löödi nuga selga"


 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Reformierakonna kaikamees Nebokat kangutati napi häälteenamusega peasektetäri kohalt lahti | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] teemal: "Nebokat kritiseeris teravalt Kallase väljaütlemisi". "Siim Kallas Nebokatile: väide Kremli-meelsuse kohta on erakordselt tõsine […]

Ants Laaneots Reimo Nebokati kohta: nii ei tehta! | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Reformierakonna peasekretär Reimo Nebokat saatis samal päeval erakonna nimel pressiteate, kus soovitas Kallasel aeg maha võtta ja viitas Kallasele kui Kremli-meelsele. […]

mida
7 aastat tagasi

kõike ei pea kuulma ja nägema. Reformarid ,võtke mõistus pähe ja kõrvaldage oma praegune nn. peasekretär, sest peaga see poiss küll alati mõelda ei oska. Teerullipoliitikuks ehk ,aga sedasi riiki ei juhi. Tunda on kärsahaisu ja lõhkimineku pauk ei jää tulemata. Ootaks väga, et Kallas asuks valitsusjuhiks-päästaks, mis veel saaks päästa. Kui KE nov. kongress läbi on kindel, et muutused tulevad ja see on hää.

einoh
7 aastat tagasi

Elagu Kaknebut, uus tegija Korilauda kõrval.

Agu'sa
7 aastat tagasi

Kes oled Nebokat vorreldse Kallasega? Karbes ja elevant .Kas saab vorelda?

Siim Kallas: mulle löödi nuga selga | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Samal teemal: "Nebokat kritiseeris teravalt Kallase väljaütlemisi" […]

Johannes
7 aastat tagasi

Lapspoliitikud on meediasse lastud ja kõik ilm kärsahaisu täis!

Rein
7 aastat tagasi

Nebokat on liiga ülbeks läinud,
kukkus lausa Siim Kallast öpetama.
Pill tuleb pika ilu peale,Nebokat, ja ära höiska enne öhtut.Enne kui
arugi saad,oled sealt läinud.

seda et
7 aastat tagasi

Kes oled sina Nebokat ja mida sa oled ilma issi rahadeta üldse saavutanud?

zx
7 aastat tagasi

Kes on Nebokat võrreldes Kallasega? Jõvikat js kõrvitsat on võimatu võrrelda!