0

Saarte Hääl: Eesti sai endale Saaremaa juurtega naispresidendi

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kersti Kaljulaid (peeter langovits)
Kersti Kaljulaid riigikogus. Foto: Peeter Langovits

Riigikogus presidendiks valitud Kersti Kaljulaidi juured on Lümandas ning tänaseni Leedris elavad sugulased tundsid eile uhkust ja heameelt, kirjutas Saarte Hääl.

Nädala pärast ametlikult presidendiametisse astuva Kersti Kaljulaidi vanaisa Theodor Kaljulaid lahkus küll Lümanda kandist Pälli külast enne Teist maailmasõda, kuid ajas ka mandril agaralt Saaremaa asja. Nimelt oli ta ühenduse Saartelaste Koondis Tallinnas juht. Tegu oli siis tänapäevase Tallinna saarlaste ühenduse eelkäijaga.

Saarte Hääl leidis Kersti Kaljulaidi juured üles ka Leedri külast. “Hea rõõmus meel on ikka. Ehk kunagi, kui asi juba laabub veidi, tuleb Saaremaale ka, Ilves käis küll siin Leedri külas kiviaeda ladumas, nüüd on seal vastav kiri ka juures,” avaldas lootust Väino Kaljulaid, kelle isa ja tulevase presidendi vanaisa Theodor olid vennad.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Hardi
Hardi

Oo jee! Kus tema esivanemate jalake küll tatsusnud on, kus tema enda jalake tatsunud on–oi, oi kui huvitav……

wpDiscuz