Uuring: EKRE ja Vabaerakonna toetus aasta madalaim

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Septembris langesid Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Vabaerakonna toetused aasta madalaimale tasemele, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute AS-i üle-eestilisest 1000 vastajaga küsitlusest.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks oma hääle EKRE-le 10 protsenti ning Vabaerakonnale üheksa protsenti valijatest. Kuu varem oli EKRE-l toetajaid 13 protsenti ning Vabaerakonnal 10 protsenti.

Septembrikuised toetusnumbrid on mõlemale erakonnale aasta madalaimad. Erakondade populaarsusedetabeli tipus on jätkuvalt Keskerakond ja Reformierakond, kel mõlemal õnnestus kuu varasemaga võrreldes oma toetust tõsta. Keskerakonda toetas septembris 26 protsenti (augustis 24 protsenti) ning Reformierakonda 25 protsenti (augustis 23 protsenti) valijatest.

Vt ERRi uudispeportaalist: "Erakondade reitingud: EKRE ja Vabaerakonna toetus aasta madalaim"

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Triibik
7 aastat tagasi

Kandidaatidest oli hr. Helme igatahes ainus,kes on julgenud moslemite invasiooni vastu avalikult astuda ja muretseb rahva tuleviku pärast. Ainult loll õpib oma vigadest,targem katsub teiste omadest õppida. Kuidas osa tüüpidest end uuel kodumaal ülal peavad,on eredalt näiteks Rootsis näha.

IRWQ
7 aastat tagasi

No see ekreiitide toetus saab alles languskiirendust – kõik nägid ju et vanapapi ajas vaid putru suust välja , toetust polnud tal sendi eestki . Uuring on tehtud ju enne vana häbiväärset nokkauti

Paha+Tunne+vol.+2
7 aastat tagasi

Langes ta jah 🙂 See “sõltumatu uuring” on vist valmis kirjutatud enne kui Siim Kaljurand pidi raudkindlalt presidendiks saama. Noh läks natuke metsa.

Kodanik
7 aastat tagasi

Viimased valimised on näidanud, et need uuringud on suhteliselt täpsed.

aga
7 aastat tagasi

Läänemaal on jällegi EKRE toetus suurim. KOV valimised on peagi ukse ees, kes on kampaaniaga juba algust teinud,kes alustab tööga vahetult enne valimisi. Valik on valijal.

agale
7 aastat tagasi
Reply to  aga

kust otsast see EKRE toetus Läänemaal suurim on???

kes
7 aastat tagasi

arvab teisiti?
EKRE on Eesti Kristlik Rahvaerakond.