Kaks valijameest selgusid liisuheitmisega

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Taebla kooliarutelu 026 (Andres Kampmann) (2)

Andres Kampmann sai konkurendiga võrdselt kaheksa häält, kulli ja kirja visates aga naeratas õnn talle. Arhiiv.

Täna valis oma esindaja presidenti valima Läänemaa kolm volikogu – Lääne-Nigula, Kullamaa ja Nõva. Kahes neist, Lääne-Nigulas ja Nõval tuli lõpuks liisku heita, sest hääled kahe kandidaadi vahel jagunesid võrdselt.

Lääne-Nigula volikogus esitati kaks valijamehe kandidaati – volikogu esimees Andres Kampmann (parteitu, kandideeris VL Tasakaal nimekirjas) ja aseesimees Andres Liiv (parteitu, kandideeris SDE nimekirjas). Mõlemad said kaheksa häät, nii et lõpuks visati kulli ja kirja. Valituks osutus Kampmann. Liiv ja Kampmann mõlemad ütlesid, et hääletavad Marina Kaljuranna poolt.

Liisku tõmmati ka Nõva volikogus, kus võrdselt neli häält said volikogu esimees Peeter Kallas (Reformierakond) ja aseesimees Tarmo Heinleht (EKRE). Õnn naeratas Kallasele, kes näeks presidendina Siim Kallast.

Kullamaad esindab valijameeste kogus volikogu esimees Einar Pärnpuu (parteitu, kandideeris Kodukandi Kullamaa VL nimekirjas). Pärnpuu oli ainus valijamehe kandidaat ja on öelnud, et valiks presidendiks ehk oma kandi mehe Allar Jõksi, kuid mitte ilmtingimata. Jõks on osa lapsepõlve kasvanud Kullamaal ja seal koolis käinud.

Eile valis valijamehe Lihula, kust läheb presidenti valima volikogu esimees Jaak Kastepõld (SDE).

Martna valijamees on volikogu liige Raimond Danilov (EKRE).

Noarootsi valijamees on volikogu liige Vladimir Beloovas (Keskerakond).

Vormsi, Ridala ja Haapsalu valijamehed selguvad järgmisel nädalal.

Läänemaa valijameestest loe lähemalt Lääne Elu homsest paberlehest.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ikka
6 aastat tagasi

Kaljurand.Vahel peabki olema otsekohene ja julge.Neist roosade prillidega poliitikutest,kes teine-teist pidevalt ainult kiidavad,on juba tõesti kõrini.

mh
6 aastat tagasi

Kallas ikka vanaaegselt edasi,et kui erakonna auliiget valida ei kõlba,siis astugu erakonnast välja….On vist aeg hakata nende erakondadega hüvasti jätma,oleks rohkem ühtsust vaja, ja teisalt,et iga mees saab ausalt oma tõde järgida.Just seda Kaljurand tegigi.

kumb
6 aastat tagasi

Kallas vs Kaljurand
Webfond vs autorollo

Lillu
6 aastat tagasi

Kust Nõva valla valijamehed said kumbki 4 häält , kui volikogus on 7 häält ? Kes edastab ebaõigeid andmeid ?

sobib
6 aastat tagasi

sellist ongi vaja

Roosi
6 aastat tagasi
Reply to  sobib

Las kuked -kanad jäävad siblima ning maast ussikesi otsima,kuna on lennuvõimetud;kui oled kotkaks loodud,saad tõusta avarustesse ja heita pilk kõigele kõrgemalt.

einoh
6 aastat tagasi

Mida arvata reformierakonna käitumisest,kui andis algul lubaduse Kaljuranda toetada,siis loobus….?Õige samm astuda nüüd välisministri kohalt tagasi!

2. kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  einoh

Kas Kaljurand oli Reformierakonna või Eesti Vabariigi välisminister? Probleem on selles, et sellise ultimatiivse käitumisega inimene ei sobi presidendiametisse.

naine
6 aastat tagasi

muidugi sobib Kallas.Jättis rasketel aegadel Eesti ja läks soojale kohale Brüsselisse.Oli juhtival kohal,kui kadusid miljonid.Ta ei tea sest absoluutselt midagi.Tõesti,parim valik !

tarkust
6 aastat tagasi

kõigile Läänemaalt valimiskogusse minejatele. Kallas on see mees, kes vist ainsana presidendirolli välja kannab. Jõksi suhtes peale toonitatud ausameelsuse ja parteituse nagu midagi eriti ei teagi. Helme on mingist mulle mõistmatu suunaga parteist. KE kandidaat Reps ei peaks neil valimistel veel presidendiks saama . Las töötab veel riigikogus ning ei teeks paha kui ka vanust rohkem oleks. Kaljurand pani oma eilse käitumisega ikka kõvasti kahtlema.

Kustas
6 aastat tagasi

Toetan eelnevaid arvamusi Marina Kaljuranna reeturlikust käitumisest oma endise tööandja ja kolleegide suhtes. Kuulasin tema intervjuud raadios ka sellel teemal, ta on väga kahepalgeline ja mõjutatav inimene, välimuselt rõõmus Karlsson katuselt, aga luurele temaga kindlasti ei läheks ja presidendiks kindlasti ta ei sobi.

Kapten
6 aastat tagasi

arvasin, et Kampmann on targem