Siim Kallasel napib Läänemaal toetajaid

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Peeter Kallas

Nõva volikogu esimees Peeter Kallas toetab Siim Kallase kandidatuuri. Arhiiv

Läänemaa valijameeste seas Siim Kallase pooldajad eiriti ei ole.

„Ma küll ei sooviks, et Kallas oleks president,” ütles Lihula volikogu esimees Jaak Kastepõld (SDE).

Kastepõllu sõnul võiks president olla see, kes näeb avarat pilti, mitte see, kelle nägu on tuntud.

„Allar Jõks ja Mailis Reps võiksid kõne alla tulla,” ütles Kastepõld.

Varem on Kastepõld Lääne Elule öelnud, et toetaks presidendina Jõksi kui poliitilistest jõududest kõige vähem mõjutatut.

Siim Kallase kandidatuuri toetamisele on vihjanud Hanila volikogu esimees Mardo Leiumaa (parteitu). Oma presidendieelistust Leiumaa täpselt välja ei öelnud, kuid tunnistas, et on parempoolsete vaadetega, toetanud IRLi ja Reformierakonda. Juunis ütles Leiumaa Lääne Elule, et toetaks presidendina Siim Kallast. Allar Jõksi ja Mart Helme ta toona presidendina välistas.

Kallase toetamisele on vihjanud ka Nõva volikogu esimees Peeter Kallas (Reformierakond). Juunis ütles Peeter Kallas Lääne  Elule, et tõsiseltvõetavaid kandidaate on kaks: Kallas ja Kaljurand, kuigi Eesti seisukohalt oleks tal kahju, kui hea välisminister läheks kaotsi. Eile kinnitas Peeter Kallas, et jääb oma juunis öeldud sõnade juurde.

Kullamaa volikogu esimees Einar Pärnpuu (parteitu) ütles juunis, et pole kahtlustki – toetada tuleb Allar Jõksi. Nüüd ütles Pärnpuu, et Jõksi eelis on see, et ta on kohalik, kuid see ei tähenda, et ta hääletaks Jõksi poolt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
J.K.
7 aastat tagasi

Mina olen EKRE kandidaadi poolt ja teised mulle korda ei lähe ja kutsun ka kõiki hääletama ja annetama EKRE kasuks. jõks on tühi kott, mis siis, et arvab end juristiks, tal oma isiklik buss kah Tallinas liinil nr.142

Ardi
7 aastat tagasi
Reply to  J.K.

Võid olla EKRE kandidaadi poolt ja ega minagi vastu ei oleks, aga ära võta ette teiste inimeste kohta pahasti ütelda. Jõks on väga hea advokaat ja sirgjooneline ning tark mees, Mitte tühi kott ei ole ta ja ei arva end juristiks, sest juristiks ei arvata vaid õpitakse ja OLDAKSE.

Mann+maalt
7 aastat tagasi

Kulla valijamehed! Kas te oma rahva käest ka küsisite või lähete valijatekogusse oma isikliku arvamusega. Pole nagu silma-kõrva jäänud, et kuskil oleks mingi rahvakogunemine toimunud. Või pole see vajalikki?

Pius X
7 aastat tagasi

Kallas on õige mees. Igasugused vandenõuraamatuid ei tasu uskuda. Kui kohtuotsust pole siis pole ka süüdi. Väga hea president tuleb temast!

Jaak
7 aastat tagasi

Juss,olen sinuga nöus.Siim Kallast
ei saa enam usaldada.Kohtugeissi aegumise töttu tunnistati ta süütuks.See ei ole pöhjus,et ta süütu on.Toomas Kümmeli raamat
“VEB fond.Kadunud raha’.Lugege.

Juss
7 aastat tagasi

Siim Kallas on kaotanud rahva usalduse VEB fondi,10miljoni dollari,R-hoolduse töttu.Lugege äsja ilmunud raamatut,VEB fond.Kadunud raha.Seal ei tooda välja süüdlasi,sest nad on 70aastaks salastatud,aga saab lugeda,mis toimus.Aga et Kallas ei ole süüdi möistetud ei vabasta see teda süüst.Ega ka see,et ta pidevalt korrutab,et see oli nii ammu ja ei mäleta ja et tema on süütu.Rääkigu siis välja,kes on süüdlased.Kuriteo varjamine teeb ta samasuguseks süüdlaseks ja ka need, kes selle 70aastaks salastasid.Kui oleks olnud tegemist süütu looga ega siis poleks seda nii pikaks ajaks salastatud.Ja nüüd.Kallas ilmus välja ja ise vägisi kipub presidendiks iga hinna eest ja löpuni.Kas see ei ole kahtlane?Kes… Loe rohkem »

Tiit
7 aastat tagasi

EKRE,a milleks teile teiste raha,teil on ju möisnik.Kas ta on
siis vaene?A milleks teile raha?
Karjuda saab ju tasuta.

väga+õige
7 aastat tagasi

sama siin, läks ka kolm tonni teele !

jkm
7 aastat tagasi

Kantsin kolm tonni.

saame
7 aastat tagasi

jah kerjava presidendi, palju õnne ekre .Ega rahvas loll pole, et raha tuulde loobiks.

juss
7 aastat tagasi
Reply to  saame

jah, rahvas on loll, kui laseb enda raha tuulde loopida! isegi väga lolllll!!!!

Leenu
7 aastat tagasi

Ikka ei saa ullikesed aru , et presidendil pole seda võimu mis valitsusel. Elu saab paremaks teha ikka arukas valitsus. Aga vist ei jõua see harimatutele kohale…